Suzbijanje korupcije važno za EU

0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u četvrtak da neće biti prečica na putu Srbije ka EU i da će efikasnost u suzbijanju korupcije imati vaznu …

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) – Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u četvrtak da neće biti prečica na putu Srbije ka EU i da će efikasnost u suzbijanju korupcije imati vaznu ulogu u oceni ispunjavanja uslova za članstvo u toj zajednici.

“Srbija mora da pokaže rezultate koje od nje očekuje EU, ali i gradjani Srbije”, rekao je Dežer na dodeli sertifikata prvoj grupi javnih službenika za javne nabavke koji su prošli specijalnu obuku.

Dežer je istakao da je za Srbiju ključna izgradnja institucija, što podrazumeva i postojanje transparentnog i efikasnog sistema javnih nabavki. Za to je, kako je dodao, potrebna snažna politička posvećenot, stvaranje takvog sistema gde neće biti rupa u zakonima i njihovom sporovodjenju.

“U sprovodjenju javnih nabavki moraju da se poštuju četiri principa – transparentnost, jednak tretman za sve učesnika, slobodno nadmetanje i nediskriminatorska pravila”, rekao je Dežer.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.