Pirlo na kraju sezone prelazi u Juventus

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Fudbaler Milana Andrea Pirlo na kraju sezone će napustiti taj klub i najverovatnije preći u Juventus, preneli su mediji.

Sajt Gol preneo je da uprava Milana neće ponuditi Pirlu novi ugovor, kao i da je Juventus već započeo pregovore o mogućem transferu. Pirlov ugovor sa Milanom ističe u junu.

"Pirlo će sigurno napustiti Milan na kraju sezone. Uprava mu nije ponudila novi ugovor i najverovatnije to neće učiniti jer su prošlog meseca počeli pregovori sa Juventusom", rekao je za sajt Gol izvor blizak Juventusu.

"(Sportski direktor Juventusa) Đuzepe Marota i (potpredsednik Milana) Adrijano Galijani su na sastanku u Torinu razgovarli o Pirlu. Pregovori će sigurno napredovati u junu", dodao je izvor.

Pirlo bi u slučaju prelaska u torinski klub, navodno, morao da pristane na smanjenje plate, za gotovo milion evra po godini.

"Jedino bi novac mogao da bude problem. Pirlo u Milanu ima godišnju platu od 3,5 miliona evra. Ali, ako bi pristao na 2,5 miliona, Juventus bi ga sigurno kupio", rekao je on.

"Crno-beli su u 'pol poziciji', veoma su zainteresovani. Juventus i Milan su u prošlosti dobro sarađivali oko transfera. Ali, Juventus još nije postigao dogovor sa fudbalerom", dodao je on.

Britanski mediji preneli su da je Mančester siti zainteresovan za Pirla, ali je izvor sajta Gol rekao da će zbog dobrih međusobnih odnosa sa Juventusom, Galijani pokušati da ubedi Pirla da pređe u torinski klub.

Pogledajte još