fbpx

Amerikanci kupuju Romu

RIM, 28. marta 2011. (Beta-AP) - Predstavnici grupe američkih investitora doputovali su u Rim na završne pregovore sa Unikredit bankom o kupovini fudbalskog kluba Roma.

Grupa investitora iz Bostona spremna je da plati 77 miliona evra za 67 odsto akcija kluba.

"Imam isti san kao i svi navijači Rome: da klub postane jedan od najboljih na svetu. Želimo da stvorimo ekipu koja će se svake sezone boriti za titulu u prvenstvu Italije, ali i igrati značajnu ulogu u Ligi šampiona", rekao je izvršni direktor Tomas DiBenedeto za Gazetu delo sport.

On će danas pregovarati sa predstavnicima Unikredit banke, koja je prošle godine postala suvlasnik Fudbalskog kluba Roma preuzevši dug od porodice Sensi koja je prethodno upravljala klubom.

DiBenedeto je rekao da će prvi zadatak novih vlasnika biti da "vrate finansijsku stabilnost klubu", a potom da "dovedu pet ili šest novih igrača".

Roma je jedan od italijanskih klubova sa najvećim dugovanjima, a prema navodima Gazete trostruki prvak Italije ove sezone izgubio je 40 miliona evra. Taj minus mogao bi da bude još veći ukoliko se ekipa ne kvalifikuje za Ligu šampiona naredne sezone.

Roma je trenutno na šestom mestu Serije A, sa šest bodova manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a početkom marta eliminisana je iz Lige šampiona od Šahtjora u osmini finala.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.