Princ Vilijem i Kejt kuvaju za svadbu prepeličja jaja u zlatu

Do kraljevskog venčanja princa Vilijama (William) i Kejt Midlton (Catherine Middleton) ostalo je još oko mesec dana. Iako mnoge turističke agencije u Evropi imaju specijalne aranžmane povodom "svadbe veka", organizatori venčanja odlučili su da na virtuelni način sve zainteresovane pozovu u svatove.

Kraljevski zvaničnici odlučili su da pokažu kako će izgledati raskošni detalji venčanja. Za fotografe su otvorena vrata Bakingemske palate u kojoj će biti održan prijem i poslužena hrana za 300 srećnih zvanica koje su dobile pozivnicu za venčanje koje će biti održano 29. aprila.

Torta potpoljena u liker, kolači od krabe...

Deo palate će biti otvoren za goste. Svi će se upisivati u listu gostiju u beloj primajućoj sobi. Mladenci su već odabrali dve torte koje će psolužiti gostima. Princ se odlučio za tortu napravljenu od keksa i čokolade, a Kejt je izabrala tradicionalnu britansku svadbenu tortu napravljenu od voća. Ona će biti prelivena belim fondanom a potom potopljena u liker.

(old_image)

Kako kaže jedan od glavnih kuvara na venčanju Mark Flenang, i ostatak menija će biti tradicionalan. Služiće se prepeličija jaja, kolači od krabe, kanabei od lososa, palačinke sa prelivom, sendviči napravljeni sa zelenom salatom i mladim lukom, ali i kokteli od jagnjećih plećki.

Lonci iz 19. veka

Posebna pažnja posvećena je slatkišima, pa će tako biti servirane, između ostalog i praline koje će se ručno prelivati belom čokoladom, specijalno za ovu prilku, javljaju agencije.

(old_image)

Najveći deo hrane pripremaće se u samoj kuhinji Bakingemske palate u posuđu koje je u vlasništvu kraljevske porodice skoro čitav vek. Neke od đakonija kuvaće se u originalnim loncima koje su koristili i kuvari kralja Džordža IV koji je Engleskom vladao u 19. veku.

Pogledajte još