BUDITE U TRENDU: Odaberite šešir ili kapu za hladne dane

Najpopularnije kape su breton i beretka, ali mnogim damama lepše stoji šešir.

Daleke dvadesete godine prošlog veka su se vratile, bar ako je sudeći prema šeširima i kapama koje se nose ove sezone.

Letos su ovu epohu najsmelije predstavljali turbani, dok je u sadašnjim, zimskim mesecima, ubedljivo najmodernija kapica baš poput one koje su nosili tadašnji raznosači novina. Ovaj model, poznat još i kao "breton", je i najnosiviji, jer se podjednako dobro može kombinovati uz elegantan i sportski stil.

Ako niste sigurni kako izgleda, reč je o plitkoj kapi sa obodom sa prednje strane, znatno kraćem nego što je na kačketima.

Kad smo već kod njih, i kačketi su poželjni u vašim odevnim kombinacijama, ali oni dublji, sa dužim prednjim obodom. Uz sportsku garderobu, sa kojom se prirodno slažu, uklapaju se i u sportsko-elegantne kombinacije sa animal printom ili mešavinom različitih dezena na odeći.

Beretke su nezaobilazne, takođe, u svim odevnim varijantama, dajući dozu vojničkog šarma ženstvenim kombinacijama.

Tu su i kape kakve su nosili džokeji, ali i, možda najekscentričnije od svih, one nalik kacigama za skijanje, od tanjeg materijala, mahom kože, koje tesno prijanjaju uz glavu i dosežu skoro do brade, potpuno pokrivajući uši.

Naravno, prisutne su i nezaobilazne baket kape, pogotovo one sa dužim obodom, ispod kog se na prvi mah čini da nećete videti ništa. Šubare su na modnim pistama bile jedva primetne, dok se od šešira izdvajaju oni kaubojskog i fedora modela (sa krutim, okruglim obodom, tek minimalno oborenim).

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još