Ceci preti 15 godina zatvora

U Višem sudu u Beogradu potvrdili su da su prekjuče primili optužnicu protiv Svetlane Ražnatović i da je određen sudija koji će postupati u tom predmetu, piše danas Blic.

Za ovaj list je glavna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac izjavila da je tužilaštvo sakupilo "čvrste dokaze u predmetu protiv Svetlane Ražnatović i ostalih optuženih za nezakonitu prodaju fudbalera FK Obilića".

Sudija će u najkraćem roku poslati optužnicu okrivljenima i njihovim braniocima koji imaju zakonski rok da se izjasne o njoj. Odlukom suda o eventualnim prigovorima optužnica će stupiti na pravnu snagu ili će biti vraćena na dopunu.

"U slučaju Svetlane Ražnatović maksimalna kazna za oba krivična dela ne bi mogla da bude veća od 15 godina zatvora, koliki je bio zakonski maksimum u 2003. godini", rekao je za Blic advokat Ivan Bajazit.

Svetlana Ceca Ražnatović optužena je sa sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić za nezakonitu prodaju deset fudbalera FK Obilića, od čega su sebi pribavile 4,100.000 nemačkih maraka i 3,480.000 američkih dolara. Ražnatovićeva se, osim toga, tereti i da je imala 11 pištolja bez dozvole.

Pogledajte još