Vlast tražila odlaganje o restituciji

BEOGRAD, 3. aprila 2010. (Beta) - Bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić izjavio je da je Ustavni sud odložio razmatranje zahteva za ocenu ustavnosti Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicam jer je to od njih traženo od strane vlasti jer se zna da je taj zakon u skladu sa Ustavom.

"U Ustavnom sudu znaju da je taj zakon sasvim ustavan i da neće moći da ga ponište, ako poštuju pravila struke. Verovatno je to od njih traženo, jer je nesporno da je restitucija u naturi jedini mogući način restitucije", rekao je Parivodić agenciji Beta.

On je istakao da je siguran da Ustavni sud ne može doneti drugačiju odluku osim da je taj zakon ustavan.

"Država nema nijedan način da izbegne naturalnu restituciju. Ideološki razlozi i ekonomske zablude blokiraju ljude na vlasti da razmišljaju racionalno jer se pokazalo da je nauturalna restitucija vrlo efikasna i kod poljoprivrednog i kod crkvenog zemljišta", rekao je Parivodić.

Ustavni sud Srbije odložio je razmatranje zahteva za ocenu ustavnosti Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama za period april-jun.

Pogledajte još