Sestre

Film Vladimira Paskaljevića “Sestre” pisan je po elementima istinitih događaja, a bavi se potresnom stvarnošću trgovine ljudima.

U Sigurnu kuću dolazi Marija (Ivana Vuković), devojka od 23 godine, koja je uspela da se izvuče iz lanca trgovine ljudima. Uz nepoverenje i strah počinje da se otvara Katarini (Ana Maljević), psihologu socijalne službe i policijskim inspektorima (Milica Mihajlović i Boris Isaković).

Kroz Marijinu potresnu priču saznajemo kako je zajedno sa  mlađom sestrom (Ana Mandić) stigla u bordel "Firenca",  negde u srpskoj provinciji, gde ih je vlasnik bordela Tadija (Ljubomir Bandović) držao zatvorene sa još nekoliko mladih devojaka.

Svaka devojka je na različit način doživela okolnosti u kojima se našla: bez slobode kretanja, uz surovost, ucene i poniženja morale su da pristanu na seksualnu eksploataciju. Ono što devojke povezuje jeste: neinformisanost i želja za boljim životom.  

Film “Sestre” pisan je po elementima istinitih događaja. Zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta događanja i pojedini detalji radnje. Iako su se sudbine konkretnih žrtava dešavale u proteklim godinama, u našoj priči smeštene su u sadašnje vreme, tačnije posle “otvaranja granica” u Srbiji. Uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka predstavlja efikasan način da se kroz igrani film utiče na podizanje svesti javnosti o ovom aktuelnom svetskom problemu, jer je kroz dokumentarnu formu nemoguće prikazati doživljaj žrtve

Pogledajte još