Koncert seksteta Rišara Galijana

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Sekstet Rišara Galijana nastupiće 19. aprila na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu, u okviru Ciklusa koncerata "Velikani muzičke scene".

Rišar Galijano, virtuoz na harmonici će sa svojim sekstetom beogradskoj publici izvesti zanimljiv program pod nazivom "Od Baha do Pjacole", saopšteno je iz Kolarčeve zadužbine.

Slavni Astor Pjacola je bio veoma blizak sa Rišarom Galijanom i lično je ostvario veliki uticaj na njegov rad i stvaralaštvo. Posle klasičnog muzičkog obrazovanja u mladosti, njegov uspon na sceni počinje odlaskom u Pariz 1973. godine i saradnjom sa predstavnicima francuske šansone kao sto su Serž Regiani, Šarl Aznavur i Žilijet Greko.

Astor Pijacola ga 1983. godine poziva da bude solista na bandoneonu za njegovu originalnu muziku pisanu za potrebe komada "San letnje noći" Vilijema Šekspira u Komedi Franse i tako počinje veliko muzičko i životno prijateljstvo koje je okončano Pijacolinom smrću 1992. godine.

Ulaznice za koncert Seksteta Rišara Galijana se prodaju na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.500 i 2.000 dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.