Dvojezični časopis "Faar"

Modni studio "Klik" je u pravo vreme, nekoliko dana pred doček najluđe noći, organizovao parti povodom izdanja drugog broja modnog časopisa "Faar". Ovo ime predsatvlja spoj dveju reči - fashion & art, a časopis predstavlja pravi mali vodič kroz srpsku prestonicu.

Promocija časopisa i zimski koktel organizovani su u sve popularnijem prostoru Beton hale, galeriji "Superspace", gde se, i pored vejavice, pojavio veliki broj ljudi. Tema ovog broja je igra, pa je gostujući urednik Gorčin Stojanović priznao da je ono u šta se najbolje razume upravo igra, dok za modu baš i nije neki ekspert.

"Faar" je magazin koji će vas na prvo listanje ubediti da moda jeste umetnost i da odabrano ime nije slučajno. Ovaj sezonski modni magazin na poseban, umetnički način popularizuje modne trendove, ali i trendove u fotografiji, grafičkom dizajnu i umetnosti uopšte. Izlazi dva puta godišnje i na više od 220 strana, čiji je art direktor i grafički dizajner Slavimir Stojanović (trenutno među 30 najznačajnijih svetskih dizajnera), dominiraju modni editorijali najprestižnijih domaćih fotografa, kreatorskih imena i stilista.

Ono što će sigurno privući pažnju čitalaca novog izdanja jeste činjenica da su za njega radili vrhunski profesionalaci u oblasti novinarstva, mode, fotografije... U novom broju potpisnici tekstova su Biljana Srbljanović, Teofil Pančić, Boža Koprivica, Zoran Bosanac i mnogi drugi, dok su za fenomenalne editorijale "krivci" istaknuti stilisti, fotografi, mejk up umetnici i kreatori Peđa Govedarica, Igor Todorović, Miša Obradović, Nebojša Babić, Dragana Ognjenović...

Svi koji budu te sreće da nabave ovaj dvojezični magazin (englesko/srpski), a ima ga samo kod kolportera, moći će da pročitaju centralni intervju sa jednom od najoriginalnijih pojava Slađanom Milošević.

Uz kolačiće i koktelčiće uživali su Biljana Cincarević, Cile Marinković, Ašok Murti, Goga Grubješić, Anđelija Vujović, Bane Tomašević, Slađana Milošević, Bata Spasojević, dok je Nenad Radujević u šali prokomentarisao da bi voleo da ovaj magazin za 10 godina postane dnevni list.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još