Jelena Janković izgubila od Karoline Voznjacki

ČARLSTON, 09. april 2011. (FoNet) - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira premijer serije u Čarlstonu u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je u polufinalnom meču izgubila od prve igračice sveta Karoline Voznjacki iz Danske rezultatom 6-4, 6-4.

U duelu sa neuobičajeno mnogo grešaka, Karolina Voznjacki je uspela da osvoji ključne poene i zasluženo stigne do druge uzastopne pobede protiv Jelene Janković u protekla dva meseca.

Jelena Janković je propustila priliku da se plasira u drugo ovogodišnje finale, ali i da se vrati na sedmo mesto liste najboljih teniserki sveta.

U prvom setu protivnice kao da su se nadmetale koja će da napravi više grešaka, pa je viđeno čak sedam brejkova.

Jelena Janković je tri puta oduzimala servis Dankinji i vodila 2:0, 3:2 i 4:3, ali je Karolina Voznjacki svaki put uspevala da uzvrati, da bi konačno u 10. gemu svojim četvrtim brejkom osvojila prvi svet.

Drugi set bio je izjednačen i obe teniserke su sigurno držale svoje gem servise.

Kada se činilo da će taj deo igre biti rešen u taj brejku, Karolina Voznjacki je u 10. gemu sa par dobrih riterna stigla do prve meč lopte, koju je iskoristila.

Karolina Voznjacki će u finalu igrati protiv pobednice drugog polufinala, u kome se sastaju Kineskinja Šuai Peng i Ruskinja Elena Vesnina.

Pogledajte još