Turistička ponuda Srbije na Sajmu turizma u Utrehtu

Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda, prvi put nakon višegodišnje pauze, organizuju predstavljanje na Sajmu turizma "Vakantiebeurs", koji se održava u Utrehtu od 8. do 13. januara 2008. godine.

Na zajedničkom štandu predstaviće se i Uprava za turizam grada Novog Sada, "Jat" , "Ineks hoteli" i turistička agencija "Magelan Corporation".

Na štandu će biti predstavljena celina turističke ponude Srbije, s posebnim naglaskom na ponudi kratkih odmora u gradovima, tura vezanih za kulturu, aktivnog odmora u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, i manifestacijama koje se održavaju u Srbiji.

Turistička organizacija Srbije će u utorak, 8. januara, na štandu turizma Srbije organizovati prezentaciju turističke ponude za novinare i organizatore putovanja, koje će pozdraviti srpski ambasador u Hagu, gospodin dr Radoslav Stojanović. U okviru prezentacije biće organizovan i koktel, na kome će biti posluženi specijaliteti hrane i pića iz Srbije.

U organizaciji ove prezentacije, kao i svih promotivnih aktivnosti tokom održavanja sajma "Vakantiebeurs 2008", TOS je angažovao holandsku PR agenciju "Europe Destinations Marketing".

Prema statističkim podacima, Srbiju je u periodu januar – novembar 2007. godine posetilo više od 10.000 holandskih turista, što je 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Pogledajte još