Vanja Miličević u novom broju Glorije Glam - Društvene mreže su veoma moćne i odlične kada se koriste odgovorno!

Ako ste ljubitelji minimalizma koji koketira s francuskim i skandinavskim stilskim izražajem, onda ste zasigurno već primetili Vanju Miličević, jednu od prvih modnih blogerki na ovim prostorima, danas jednu od vodećih influenserki u regionu. Ova Beograđanka neguje autentičnost koju su prepoznali brojni pratioci njenog Instagram profila, ali i brojni brendovi s kojima ostvaruje saradnju. Njena vizija je da ostane neopterećena i svoja, te da se poigrava s modom. To joj i te kako polazi za rukom.

Bili ste jedna od prvih modnih blogerki na ovim prostorima, a danas ste jedna od vodećih influenserki u regionu. Šta vam to predstavlja?

- U digitalnom svetu promena je konstantna i sve je drugačije nego kada sam počinjala. Sve je postalo brže, a vrednosti su se promenile. Nekada se više cenio talenat i kreativna vizija, a danas su u u fokusu 'brzi' stajlinzi i skupi komadi. Ipak, i dalje mi je zabavno jer radim isključivo ono što mi odgovara - ne robujem trendovima, ne serviram ono što se očekuje, već sam svoja. Moguće je da osobe koje prate godinama ono što radim prepoznaju tu autentičnost pa ostaju uz mene na tom putu. U svakom slučaju i dalje uživam, kako kreirajući sadržaj tako i u komunikaciji koja prati objave.

Koji je po vašem mišljenju stvarni uticaj društvenih mreža i kako se u tom svetu održati?

- Društvene mreže su jako moćne i odlične kada se koriste odgovorno, što možemo videti i kroz mnoge primere marginalizovanih grupa za čije probleme čujemo tek kada internet učini svoje. Širenje svesti pre svega, a neretko i rešavanje problema su ishod u kojem se vidi njihov stvarni uticaj.

Koja je vaša definicija mode?

- Ukoliko moda za vas predstavlja zabavu, onda je pravilno konzumirate. Bez pravila, bez osuđivanja i opterećivanja. Bitno je da se dobro osećate.

Kako gledate na promene u modnoj industriji koje su se dogodile usled pandemije?

- Verujem da je teško kao i u bilo kojoj drugoj industriji, usporavanje ili nemogućnost produkcije i logistike su sigurno ostavili posledice na pojedine kompanije, ali bih rekla da sve to ima i jednu pozitivnu stranu a to je kreativnost koju su pokazale kako velike modne kuće, tako i mali brendovi.

Ceo intervju pročitajte u novom broju magazina Glorija Glam koji je na kioscima i nudi izvrsnu sinergiju tekstualnog i vizualnog. Uz ekstra bonuse – dva poklona koja ćete zaista želeti da imate u svojoj kozmetičkoj torbici: MOSCHINO Toy 2 BUBBLE GUM + masku za obnovu ili noćnu kremu REN. Novi broj, osim u Hrvatskoj, dostupan je i u Sloveniji, BiH, Makedoniji kao i u Srbiji - u Beogradu i Novom Sadu.

Autor: Gloria Glam
Razgovarala: Vedrana Čarapović Propadalo
Fotografije: Privatna arhiva

Pogledajte još