Vikend provod u Srbiji za 100 evra

Iako vas jedno ili dva noćenja u nekom od izabranih mesta neće koštati mnogo, vikend van grada ne može da košta ispod 100 evra jer kad na smeštaj dodate hranu i prevoz, suma se znatno uveća...pa ispada da vas vikend u Srbiji košta isto koliko i trodnevno putovanje u Italiju.

Terzića avlija

Idila  - Terzića avlija predstavlja nekadašnje tipično seosko dvorište koje se sastoji od dve stare srpske kuće. Etnopark predstavlja muzej na otvorenom i zatvorenom, tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica sa kraja XIX i početka XX veka. Ugostiteljski deo obuhvata letnju baštu u autentičnom slikovitom seoskom ambijentu, krčmu kačaru, šank u avliji. Gostima su u ponudi obilazak muzejskog dela, tradicionalna jela, domaći sokovi, šetnja i vožnja bicikle markiranim stazama koje spajaju Terzića avliju sa Potpećkom pećinom, vodopadima, starim vodenicama, ribnjacima i ribljim restoranima na rečici Petnici.

Noćenje: 1.300 dinara.
Pun pansion: 2.300 dinara.

Soko Banja

Pešačenje - Ova banja nudi mnogo više od dobrog vazduha i lekovite vode. Ako mislite da se radi o suviše statičnom izletu, varate se.  U blizini su izletiše Lepterija, gde se nalazi Crkva Svete Marije, Bogorodica u steni (do koje ćete morati da planinarite kao u filmovima) i restoran “Marko Polo”, do kojeg se stiže kroz neverovatnu prirodu, a nalazi se na izuzetno neobičnom mestu u podnožju stene, a pored reke Moravice. Preko Lepterije se stiže i do Sokograda. To je srednjovekovna tvrđava za koju se još pouzdano ne zna ko je izgradio. Na izletištu Ozren nalazi se vodopad Ripaljka, koji je zakonom zaštićen od 1948. godine.  Interesantno je da se bolnice u okolini greju iz nemačkih kotlova iz 1938.

Dnevni zakup studija: od 1.100 dinara.

Palić

Opuštanje - Palić je privlačan za ljubitelje aktivnog odmora, a dobio je novu pešačko-biciklističku stazu oko jezera. Staza je dugačka 13 km, od kojih je 4 km asfaltirano, a preostali deo je uređen i prilagođen za šetnju i vožnju bicikla. Jezero, raskošni parkovi, zoo-vrt, neobične građevine s početka 20 veka, nesvakidašnji mir i tišina čine Palić idealnim mestom za odmor. Luksuzni hoteli i vile, kao i vrhunska gastronomska ponuda su odlike po kojima se Palić prepoznaje i pamti. U blizini su i salaši, pa možete da kombunujete noćenje na salašu i dnevne aktivnosti na jezeru. 

Noćenje sa doručkom na Cvetnom salašu: 1.450 dinara
Soba na Paliću: od 710 dinara.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još