HP MAP rešava probleme

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu otvoren je HP MAP centar (Hewlett−Packard Micropenterprise Acceleration program), namenjen ubrzanju razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Izvršni direktor Instituta za razvoj malih i srednjih preduzeća Jelena Gođevac na konferenciju za novinare rekla je da su do sada otvorena 44 ovakva centra u 15 zemalja Evrope, Bliskog istoka i Afrike. 

Prema njenim rečima, polaznici će u okviru kurseva u HP MAP centru Ekonomskog fakulteta naučiti kako da, koristeći informacionu tehnologiju, reše konkretne poslovne probleme u oblasti menadžmenta, finansija, komunikacija i marketinga. 

- Kursevi su namenjeni preduzetnicima, vlasnicima i zaposlenima u malim i srednjim preduzećima, kao i studentima i nezaposlenima - objasnila je ona i dodala da program predviđa postojanje tehničkih centara, MAP kurikulum, kojim se obrazuju polaznici, obuku instruktora i članstvo u MAP mreži. Direktor grupe za personalne sisteme HP Jovan Dimitrijević naglasio je da je cilj kompanije HP da unapredi efikasnost i produktivnost poslovanja malih i srednjih preduzeća, kako bi ona bila u mogućnosti da se suoče s izazovima savremenog poslovanja. 

- Ova preduzeća, učenjem kako da efikasno iskoriste informacio-neokomunikacione tehnologije, mogu da prevaziđu različite prepreke, kao što je nedostatak potrebnih veština zaposlenih i njihov ubrzaniji rast i razvoj - rekao je on. Međunarodni institut za ubrzanje razvoja malih i srednjih preduzeća MAE−I pokretač je ovog programa, a kompanija HP je sponzor. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još