RELAKSACIJA EPIDEMIOLOŠKIH MERA U SRBIJI: Produženo radno vreme prodavnica i kafića, dozvoljene proslave do 500 ljudi

Krizni štab odlučio je da relaksira mere protiv virusa korona usled stabilne epidemiološke situacije, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako je naveo Gojković, nakon jučerašnje sednice, odlučeno je da maloprodajni objekti nemaju ograničeno radno vreme, kao i ugostiteljski objekti na otvorenom uz muziku do jedan posle ponoći.

Kada je reč o ugostiteljskim objektima u zatvorenom, oni će moći da rade do jedan posle ponoći, prenosi Tanjug.

Gojković kaže da su odlučili da mogu da se održavaju maturske proslave, s tim što je broj ljudi koji mogu biti u zatvorenom ograničen na 500.

Takođe, danas je odlučeno i da se relaksira rekreativna nastava i ekskurzije uz saglasnost Ministarstva prosvete i nadležnih institucija.

Kada je reč o sportskim manifestacijama, kako je naveo Gojković, na stadionima i otvorenim sportskim terenima dozvoljeno je prisustvo publike do 50 odsto mesta, dok je u zatvorenim halama dozvoljeno do 30 odsto kapaciteta.

Gojković navodi i da su omogućena okupljanja do 500 ljudi, a više od tog broja ne može bez posebne dozvole Kriznog štaba.

- Epidemiološka situacija je stabilna, jedan duži period imamo stagnaciju broja novozaraženih, a i u bolnicama je zadovoljavajuća situacija - naveo je Gojković i dodao da se trenutno u bolnicama u celoj zemlji nalazi manje od 500 kovid pacijenata.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još