Za zdraviji život u Srbiji bez cigareta

S prvim danima nove 2008. godine, menadžment kompanije "U. S. Steel Serbia" odlučio je da pokrene sveobuhvatnu kampanju protiv duvanskog dima, a sve u cilju smanjenja broja pušača u fabrici i šire, u lokalnoj zajednici. Prva faza kampanje trajaće sve do maja ove godine, kada se planira organizacija čitavog niza događaja, kojima će biti obeležen Svetski dan borbe protiv pušenja − 31. maj. Istraživanja su pokazala da se u Srbiji dnevno popuši 73 miliona cigareta, u duvanskom dimu sagori 3,1 milion evra, a pušači svakodnevno zagađuju životnu okolinu sa čak 22 tone opušaka. 

Kako su glavni razlozi zbog kojih se relativno mali broj ljudi svake godine odlučuje da ostavi pušenje upravo nedostatak konkretne pomoći, strah od neuspeha i nedovoljno čvrsta volja, to su sve problemi na koje će ova kampanja posebno obratiti pažnju. Izvršni direktor za proizvodnju "U.S. Steel Serbia" Den Endrjuz tom prilikom je istakao: 

- Kao lideri u ekonomskom razvoju naše zemlje, pozivamo sve zaposlene kompanije "U.S. Steel Serbia" da pozitivnim primerom budemo lider i u primeni zdravih životnih navika u našoj zajednici – zajedno! 

Endrjuz je tom prilikom posebno naglasio da cilj ove kampanje nije da natera bilo koga da prekine s pušenjem, već da otvori neke nove mogućnosti i predoči ljudima pozitivne aspekte života bez duvanskog dima, ali i pruži konkretnu pomoć i savete onima koji su se na taj korak već odlučili. Kompanija "U.S. Steel Serbia" u celu ovu akciju nije ušla sama. Saradnja je ostvarena s Nacionalnom kancelarijom za kontrolu duvana i Zdravstvenim centrom "Sveti Luka" iz Smedereva, institucijama koje već godinama pokušavaju da utiču na smanjenje broja pušača u našoj sredini. Gospodin Nemanja Brković, direktor za odnose sa javnošću kompanije "U.S. Steel Serbia", istakao je da se kampanja protiv pušenja obraća svima: zaposlenima, ali i njihovim porodicama, deci, široj lokalnoj zajednici i medijima i dodao da će obuhvatati najširi spektar aktivnosti.

("Pregled")

Pogledajte još