DA VAŠE LICE PONOVO ZABLISTA: Četiri načina za uklanjanje ožiljaka od akni

Akne na licu stvaraju trajne ožiljke, koji mogu biti izuzetno duboki i za njihovo rešenje potrebno je mnogo i vremena i pažnje, ali i pravih adresa na koje se možemo obratiti za rešenje ovog problema.

Kako biste izbegli dugu i napornu borbu sa ožiljcima i mrljama na koži lica, donosimo vam četiri zlatna pravila za prevenciju ožiljaka i mrljica od akni.

1. Dermatolog

Verovali ili ne, internet ne može zameniti stručnu pomoć, stoga ukoliko vam nijedan od saveta dugoročno ne pomogne, posetite dermatologa kako biste se konsultovali sa stručnjakom i našli rešenje za neprijatne tragove na koži.

2. Hidratacija

Hidratacija pospešuje bolje zaceljivanje kože, a posebno je nužna ako svakog dana koristite puder.

3. Krema sa zaštitnim faktorom

Šteta koju UVA i UVB sunčevi zraci nanose našoj koži velika je i nepovratna, a jedini način da se od takvih uticaja zaštitimo je redovno nanošenje proizvoda sa visokim SPF-om. Između ostalog, redovnim nanošenjem krema sa visokim zaštitnim faktorom, sprečićemo nastajanje tamnih mrlja na koži i povećanje vidljivosti ožiljaka uzrokovanih štetnim sunčevim zračenjem.

4. Nežan piling

Birajte nežne proizvode za svoju rutinu čišćenja lica jer će bilo koji agresivan proizvod pogoršati upalu i ostaviti ožiljke ili mrlje na koži.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još