"Dunav osiguranje" na 41. mestu

Vodeći magazin za evropsko tržište osiguranja na engleskom jeziku "Insurer" objavio je u specijalnom izdanju listu od pet stotina najuspešnijih kompanija za osiguranje u centralnoj, jugoistočnoj i istočnoj Evropi, uključujući i zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza. Na listi za neživotna osiguranja, "Dunav osiguranje" zauzima 41. mesto po visini godišnje premije i najbolje je plasirana srpska kompanija. DDOR zauzima 54. mesto, "Delta Đenerali" 147. poziciju, "Wiener" se nalazi na 296, a "Takovo" na 300. mestu. 

Na listi su od kompanija koje posluju na našem tržištu još i "Kopaonik" na 396. mestu, "AMS osiguranje" na 375. mestu, a "Sava osiguranje" je na 433. poziciji. "Dunav osiguranje" je kuća s tradicijom i apsolutni lider na tržištu osiguranja u Srbiji. Tu svoju poziciju, na sada liberalizovanom tržištu, "Dunav" zadržava zahvaljujući kontinuirano obučavanom kadru, koji servisira 80 različitih vrsta životnog osiguranja, držeći 33 odsto tržišta neživotnih osiguranja, 72 procenta tržišta reosiguranja, preko 50 procenata tržišta dobrovoljnog penzijskog osiguranja. "Dunav osiguranje" namerava da uzme značajniji udeo u rastu premija, a strateški pravac kompanije je da zadrži lidersku poziciju i bude najnaprednija u ponudi rešenja za osiguranje na tržištima na kojima odluči da se takmiči. 

Kompanija "Dunav osiguranje" apsolutni je lider na tržištu neživotnog osiguranja, odnosno osiguranja svih vrsta imovinskog rizika. "Dunav" namerava da u narednom periodu jača paletu životnih osiguranja. Rezultat na listi vodećeg magazina za evropsko tržište osiguranja naročito dobija na značaju kada se ima u vidu da su na njoj i kompanije iz zemalja Evropske unije (Grčka, Mađarska, Češka, Poljska, Slovenija, Slovačka, Rumunija i Bugarska), kao i ogromno tržište Rusije i Ukrajine, odnosno zemalja u kojima se tržište osiguranja intenzivno razvija duže vreme i gde su već godinama prisutni najveće evropske osiguravajuće kompanije. "Dunav osiguranje" jedna je od malobrojnih kompanija u istočnoj Evropi koja je u državnom vlasništvu, a koja na liberalizovanom tržištu ostvaruje izvanredne poslovne rezultate i sigurno čuva svoju lidersku poziciju, stvarajući još veću razliku u odnosu na konkurenciju.

("Pregled")

Pogledajte još