Potencijal mnogo veći

Fond "Fokus premijum" sprovodi promotivnu akciju prodaje investicionih jedinica bez ulazne naknade, čiji je osnovni cilj animacija tržišta i povećanje broja investitora na srpskom finansijskom tržištu − od onih s manjim kapitalom za ulaganje, pa do velikih profesionalnih investitora. Investicioni fondovi u Srbiji postoje nešto manje od godinu dana i raspolažu sa oko 50 miliona evra imovine. 

Procenjuje se da je potencijal investiranja u fondove u Srbiji znatno veći, budući da je samo u novembarskoj nedelji štednje u banke ušlo preko 310 miliona evra, kao i da je fondovska industrija u Hrvatskoj teška oko četiri milijarde evra. Dosadašnja iskustva u Srbiji pokazala su da fondovi pravilnom investicionom politikom odbacuju bolje rezultate nego indeksi Beogradske berze, pogotovu u uslovima negativne tržišne korekcije, pri čemu je "Fokus premijum" jedini zabeležio rast od pet odsto od septembra. 

Snažnija fondovska industrija će doprineti povećanju tražnje na domaćoj berzi i stabilnosti srpskog finansijskog tržišta, u iščekivanju velikih događaja − privatizacije velikih državnih preduzeća i besplatne podele akcija građanima, koji će doneti bum srpskom tržišta kapitala. Promotivna akcija počela je 15. januara i trajaće do 15. februara 2008. godine, a ulazna naknada neće biti naplaćena za sve kupovine koje se izvrše u sedištu Društva "Fokus Invest" ili putem prodajne mreže banaka posrednika, Folks i Metals banke.

("Pregled")

Pogledajte još