Tadić: Pobeda u drugom krugu

BEOGRAD, 20. januar 2008. (FoNet (old_image)) - Predsednički kandidat Demokratske stranke i aktuelni predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da je ubeđen u svoju pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora i najavio "istorijsku pobedu" 3. februara.

"Ja sam očekivao da ćemo imati ovakav drugi krug i svi su to znali. Sa velikim optimizmom gledam na taj drugi krug i apsolutno sam ubeđen u našu pobedu na kraju ovih predsedničkih izbora", rekao je Tadić novinarima.

On je rekao da se sada kreće od nule i potrebno je da se svi angažuju i, ako su se možda premišljali, da za dve nedelje izađu na izbore.

"Da pokažemo da Srbija apsolutno ne odustaje od evropskog puta, puta koji je započela 2000. godine, puta promena koje znače bolji život za ljude, bolje plate, penzije i za nekoliko godina da uđeno u EU", naglasio je Tadić i dodao da je to njegov plan i program.

Tadić je naglasio da "nema čarobnog štapića", da je mnogo urađeno prethodnih godina, ali da građani još ne žive dobro.

"Znam da ne živimo dovoljno dobro kao što bi trebalo, ima strepnje, strahova i velikih nada, ali mi ne odustajemo od naših ciljeva i nikida, nikada se nećemo predati u ostvarenju tog cilja, boljeg života u Evropi", rekao je Tadić.

On je poručio da želi da Srbija osvoji Evropu, svojom mladošću, znanjem, talentom.

"Što se mene tiče, ja neću dozvoliti da u Srbiji zavlada zlovolja, pesimizam, da ponovo krenu poruke agresije, da premijer Srbije bude Vojislav Šešelj. Neću dozvoliti ni da predsednik Srbije bude Tomislav Nikolić, ali ću sve učiniti, apsolutno sve da u Srbiji zavlada optimizam", naglasio je on.

Tadić je rekao da želi da okupi sve zastave, koje su se vijorile i 5. oktobra kada je ostvarena istorijska pobeda, i izrazio nadu da će i pobeda 3. februara biti istorijska.

"Nećemo odustati od borbe za Kosovo i integritet naše zemlje, kao što nećemo odustati ni od naše evropske budućnosti. Izlazimo 3. februara, ja sam tu, tu je i moj protivkandidat, ljudi će odlučiti i ubeđen sam da će odlučiti o evropskoj budućnosti, jer smo mi željni boljeg života, sigurnosti, snage i stabilnosti", rekao je Tadić.

On se zahvalio građanima Srbije koji su izašli na izbore u ovako velikom broju i pokazali demokratsku zrelost društva.

Tadić je čestitao protivkandidatima na vođenju kampanje i dobrim rezultatima.

Pogledajte još