PREDNOSTI I MANE: Depilacija voskom vs brijanje

Depilacija voskom i brijanje su najpopularnije metode uklanjanja dlačica, ali su veoma različite. Kao što znamo, depilacija uključuje topao vosak pomoću koji se dlačice, iz korena, uklanjaju mehaničkom silom, dok brijanje uključuje brijač i skraćivanje dlačica.

A koji je metod bolji? To zavisi od brojnih faktora, a u nastavku vam argumente za i protiv kada je ova nedoumica u pitanju.

Brijanje vs depilacija voskom

1. Brijanje je mnogo jednostavniji proces od depilacije. Dovoljno je samo da uskočimo u tuš kabinu. Kada je depilacija voskom u pitanju, potrebna nam je priprema. Za početak, dlačice moraju da budu dovoljno dugačke.

2. Brijanje traje kraće (do 10 minuta), dok je za depilaciju potrebno oko 30 minuta, u zavisnosti od područja s kojeg uklanjamo dlačice.

3. Koliko brzo će dlačice da rastu zavisi od brojnih faktora, uključujući i područje s kojeg ih klanjamo. Na primer, u bikini zoni, kao i ispod pazuha, dlačice rastu brže nego na nogama. U proseku, nakon depilacije, dlačice izrastaju za oko četiri nedelje. Kod brijanja, koža je glatka svega nekoliko dana.

4. Bez obzira koliko ste pripremljeni, depilacija voskom je bolna. Brijanje, s druge strane, je bezbolno.

Zaključak je da je izbor načina uklanjanja dlačica na vama i zavisi od ličnih afiniteta.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još