ZABORAVITE IH: Pet najvećih zabluda o seksu u braku

Seks je fenomen uz koji se vezuje na stotine zabluda, a mnoge od njih su učinile da se umesto uživanja u vođenju ljubavi, opterećujemo glupostima. Predstavljamo vam pet zabluda o seksu u braku.

Zabluda br. 1: Prvu bračnu noć svi imaju lud seks!

Nakon svega, teško da je ikome do seksa. Posle venčanja i svadbene večere, većina je i umorna i pripita. A da ne govorimo i da su iscrpljeni vodeći računa da se njihovi prijatelji i porodica dobro provedu.

Nije to sad baš čest slučaj kao nekada, ali ima onih koji čekaju venčanje kako bi iskusili prvo vođenje ljubavi. E, to je tek raspad sistema... Možda ne bi bilo loše da na isti način na koji pričate o torti, pozivnici... popričate i o očekivanjima u prvoj bračnoj noći. Donesite zajedničku odluku da ne pijete previše i dogovorite se kako ranije da pobegnete sa zabave u sobu u razumno vreme.

Zabluda br. 2: Kad ste u braku, želja umire.

Možda nećete svaki dan mahnito skidati odeću jedno drugom, ali to ne znači da će seks biti imalo lošiji. Postoji mnogo načina da se probudi strast u životu u godinama koje dolaze: nosite seksi odeću, flertujte, izlazite zajedno, zavodite jedno drugo.

Jedna od najboljih strategija za osvežavanje odnosa je zajedničko isporbavanje nove aktivnosti. Izaberite adrenalinske sportove jer ne samo da stimulišu telo, već poboljšavaju vašu seksualnu vezu. Što se tiče svakodnevnih aktivnosti, osim da se samo držite za ruke, pljusnute partnera po zadnjici "u prolazu"... sve to pokazuje naklonost.

Čak ima jedan zanimljiv savet seksologa – svakih nekoliko meseci uradite ovu vežbu: sedite u njegovo krilo (obučeni ili goli), okrenuti prema njemu licem i obmotajte noge oko njegovog struka. Zatvorite oči, prislonite čelo uz njegovo i dišite zajedno u istom ritmu dva minuta. Sinhronizovano udisanje i izdisanje stvara jaku seksualnu energiju između dvoje ljudi. Zašto ne probati?

Zabluda br. 3: Što ste stariji i krupniji, to ćete partneru biti manje privlačni.

Partner vas prilikom seksa ne zamišlja 10 kilograma lakšom, niti beleži vaše mane, već uživa u vama kakvi jeste u tom trenutku. Ostavite po strani svoju nesigurnost i obratite više pažnje na ono što uzbuđuje vas i vašeg partnera.

Muškarci jesu vizuelni tipovi, ali im je važnije da vide samopouzdanje, to je to što ih najviše privlači. Ako vam nedostaje samopouzdanja, krajnje je vreme da počnete da vežbate. Ne samo da ćete biti u dobroj formi, već će i mozak početi da oslobađa endorfin koji poboljšava raspoloženje i opušta.

Zabluda br. 4: U porodični život prepun obaveza teško je uklopiti seks.

Da bi vaša veza ostala jaka, seks svakako morate da uklopite u svoj brak. Nije brak samo pisanje domaćih zadataka i razvoženje dece na različite aktivnosti. Važno je pronaći vreme čak i kada ste zatrpani obavezama, jer je seks prirodan način smanjenja napetosti i stresa.

Teško ćete biti raspoloženi posle napornog dana na poslu, ali možda je vođenje ljubavi ujutru, kad ste odmorni i osveženi, a nivo testosterona najviši, najbolje rešenje. Podesite alarm 15 minuta ranije, pa će vam dan početi pozitivno.

Ako vam se luda jutra čine nerealna, ne gubite veče ispred televizora. Svakako ga ne unosite u spavaću sobu. Istraživanje italijanskih naučnika pokazalo je da parovi koji gledaju televiziju u krevetu, dva puta ređe imaju seksualne odnose.

Zabluda br. 5: Još razmišljate o bivšem.

Svesno ili nesvesno ga upoređujete s bivšom ljubavi. Dobro razmislite zašto vam se to događa. Možda samo zato što je nedostupan, pa time možda i poželjniji. Verovatno mislite samo na pozitivne aspekte odnosa s bivšim i zaboravljate razloge zašto je veza propala.

Ako je vaš trenutni odnos pun poverenja, druženja i naklonosti, bićete srećni i zadovoljni u godinama koje dolaze. Ne sekirajte se!

Izvor: Prva.rs/She.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još