PRIJEM U NARODNOJ BIBLIOTECI: Nacionalni dan Egipta obeležen u Beogradu

Prijem povodom Nacionalnog dana Egipta u Narodnoj biblioteci Srbije priredio je ambasador Arapske Republike Egipat u Beogradu Amr Alguvejli.

Svečanost je otpočela intoniranjem himni Srbije i Egipta, nakon čega se prisutnima obratio ambasador Alguvejli koji je poželeo dobrodošlicu na proslavu Nacionalnog dana Egipta.

- Kultura Srbije je bogata. Mi danas slavimo i doprinos koji je Srbija dala istoriji ovog regiona, ali i njen uticaj na istoriju čovečanstva. Srećan sam što je ovo treći Nacionalni dan koji imam zadovoljstvo da organizujem i to u tri nacionalne institucije Srbije, u Narodnom muzeju, Narodnom pozorištu i sada Narodnoj biblioteci - naglasio je ambasador Egipta.

Prema njegovim rečima, izbor nacionalnih institucija Srbije kao mesta obeležavanja ovog dana jeste simbolika, koja govori i o bogatstvu i kvalitetu prijateljstva između dve zemlje.

- Mislim da su naši uvaženi gosti najbliskiji prijatelji koji doprinose odnosima Egipta i Srbije. Posebno ću pomenuti potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, koji je nedavno i boravio u Egiptu radi potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti odbrane - istakao je ambasador Alguvejli.

Povodom Nacionalnog dana Egipta, Ambasada i Narodna biblioteka Srbije priredile su izložbu "Umetnost kaligrafije, nakit i artefakti, od drevnog do modernog Egipta".

Prijemu su prisustvovali i visoki državni zvaničnici, predstavnici Ministarstva odbrane, verskih zajednica i diplomatskog kora.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.