ŽUSTRE REAKCIJE SU REFLEKSIJE NJIHOVIH ŽIVOTA: Miloš Timotijević iskreno o pretnjama koje je dobijao nakon serije "Južni vetar"

Kroz svoju karijeru Miloš Timotijević igrao je u mnogim zanimljivim projektima, međutim publika ga najviše pamti po ulogama policajaca ili pravednika. Kako kaže, uvek nastoji da iz svake tematike nauči nešto novo i izvuče pozitivnu stranu, jer i sam teži ka tome da vodi normalan i častan život.

- Prvenstveno se trudim da živim dobar i pravičan život, to je moj moto. Koliko je to moguće je stvar polemike, ali najbitnije je truditi se i stremiti ka tome. Niko nije savršen, svi grešimo, ali ja nekako više volim da izvučem pozitivnu stranu iz svega. Tako i izvlačim pozitivne stvari i iz mračnijih likova koje igram, ili tražim u njima nešto svetlo. U toj interakciji se dese promene i u vama, u terapeutskom smislu - iskren je Timotijević koga će publika uskoro imati priliku da gleda u nastavku serije "Besa" gde tumači inspektora Petrit Kocija.

Zbog ove uloge dobio je brojne pohvale, ne samo što je pokazao sjajno glumačko umeće, već je zadivio publiku i svojom fizičkom spremnošću. Ipak Petrit nije klasični policajac, što je za glumca bilo posebno inspirativno dok je spremao pomenutu ulogu.

- Upravo ta dualnost u njemu bila mi je jako zanimljiva. Te njegove dve strane - što na prvu loptu jeste pravičan policajac, ali s druge strane ima tu ličnu osvetu koja nije toliko pozitivna, to donosi uzbudljivu notu Petritu i boji ga životno. On nije samo policijac i to je interesantno i motiviše me da uradim odličan posao, iliti ga dočaram što najbolje mogu - kaže Miloš i dodaje šta publika može da očekuje u nastavku "Bese":

- Druga sezona će biti mnogo bolja nego prva. Kompleksnija je radnja i priča, likovi su produbljeni. Više se ne bazira samo na tri punkta - Dardana, Uroša i Kocija, već su tu i nove priče. Produbljuje se priča serije i likovi se intenziviraju, dosta je sve kompleksinije, ali je priča zadržala atmosferu iz prvog dela.

On takođe ne krije da nije bio svestan koliko je "Besa" popularna dok nije otišao na snimanje u Crnu Goru, gde su ga ljudi konstantno zaustavljali i pitali o nastavku. Dobio je brojne komplimente, što mu mnogo znači nakon skandaloznih pretnji koje su mu upućivali tinejdžeri zbog uloge Stupara, korumpiranog gej policajca, u "Južnom vetru".

- Vidim da publika neverovatno pozitivno reaguje i to mi je drago, to dođe kao melem na ranu. Uvek je dobro čuti fidbek jer to znači da se ono što radite prati i gleda. Drago mi je da vidim da publika reaguje pozitivno na moj lik, nakon cele drame oko uloge u "Južnom vetru" - ističe Miloš i odgovora da li je oprostio teške reči i pretnje koje je tada dobijao:

- Nikome nisam zamerio ništa, na publici je da učitavaju stvari na koji način žele, a ja sam samo iz komentara izvukao pozitivne stvari. Shvatam da je svako iz svoje vizure shvatio tu ulogu i da su bili ogorčeni iz svojih ličnih pobuda, tako da stvarno nemam razloga da se ljutim i da bilo kome nešto praštam. Te žustre reakcije su individualna stvar i refleksija njihovih života.

Nakon snimanja u Crnoj Gori i Beogradu, ekipa serije "Besa" nastaviće ekranizaciju u Estoniji, zbog čega se Timotijević posebno raduje.

- Nikad nisam bio u Estoniji i jako se radujem odlasku tamo. Volim da vidim neko novo mesto, prirodu i generalno da putujem. Nadam se da će biti prelepo i za mene i za ekipu. Tamo snimamo jednu novu liniju priče i biće vrlo zanimljivo, uzbudljivo i egzotično.

Jedno od pojačanja drugog dela "Bese" je i mladi reper Relja Popović. Iako nisu imali zajedničke scene, Timotijević otkriva da se Relja odlično snašao na setu.

- Nažalost, nisam snimao sa Reljom, ali sam od kolega čuo da je bio fenomenalan u seriji i da je odlično uradio posao - kaže Miloš.

Izvor: Blic.rs
Foto: milosdtimotijevicofficial/Instagram

Pogledajte još