OSMA MEDALJA: Odbojkašice Srbije osvojile bronzano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naše devojke obradovale su naciju, donevši nam rekordnu devetu medalju pobedom nad Južnom Korejom sa 3:0, po setovima 25:18, 25:15, 25:15.

Meč je trajao jedan sat i 14 minuta. Tijana Bošković osvojila je 33 poena za naš tim, a odlične su bile i Mina Popović sa osam, Milena Rašić sa šest, kapitenka Maja Ognjenović sa četiri...

Pitanje pobednica nije se postavio nijednog trenutka i medalja će zasluženo zasijati oko vratova naših devojaka.

Srbija je trenutno 33. na listi osvajača medalja u Tokiju, a od vaterpolista zavisi hoćemo li najuspešnije OI od osamostaljenja završiti sa tri zlatne i jednom srebrenom ili dve zlatne i dve srebrne, uz već odvojenih pet bronzanih.

Što se odbojkašica tiče, one su samo nastaile niz osvajanja medalja koji neprekidno traje od 2015. godine i bronze sa Evropskog prvenstva. Redom su dolazili: srebro u Riju godinu kasnije, zlata na evropskim prvenstvima 2017. i 2019, između te dve medalje zlato na SP, a sada i bronza sa ovih Igara. Krajem ovog meseca sledi i odbrana evropskog zlata.

Izvor: Novosti.rs
Foto: coti_18/Instagram

Pogledajte još