NIKAD NISAM "STARTOVAO" DEVOJKU: Slavko Beleslin otkrio detalje iz privatnog života

Slavko Beleslin progovorio je o mnogim privatnim temama, ali i otkrio kakav je privatno, zapravo ono što o njemu ne znamo. Dao je i savet o odlasku na odmor koji je zlata vredan.

- Zavisnik sam od kafe, nisam propustio trku Formule 1 već 30 godina, pravim najbolje tople sendviče, volim besciljno da se vozim po Beogradu, nikad nisam "startovao" devojku, ne mogu da prođem pored kestena na zemlji a da ga ne šutnem, volim da budem sam, omiljeni sladoled mi je "Cmok" i verujem da mislima kreiramo stvarnost.

Izdvojili ste malo vremena za odmor i putovanje. Da li ste uspeli da napunite baterije?

- Kada smo bili klinci nije nam bilo najjasnije zašto su nam odmori, a more pogotvo, toliko prijali. U stvari, trik je bio u tome što ste u sadašnjem trenutku - ne kajete se zbog prošlosti niti brinete zbog budućnosti, a putovanje čini da se izmestite iz svojih rutinskih misli. Samo postojite na nekoj prelepoj plaži, a cela planeta kao da je tek kulisa napravljena isključivo da ugodi vašim čulima. Naučio sam taj trik i tako proveo i ovaj odmor.

Dobili ste brojne komplimente na račun izgleda, deluje da redovno trenirate, da li pazite i na ishranu?

- Nikada u životi nisam pazio na ishranu pa sam, logično, izrastao u izuzetnog gurmana koji se apsolutno ničega ne lišava - i to je tako išlo kao podmazano do četrdesete godine. Tada su se stvari promenile, hrana se veoma brzo pretvarala u višak, a to mi se nije svidelo. Shvatio sam da sam na raskrsnici - ili ću postati jedan od onih "meni samo salatu" tipova ili ću početi da treniram mnogo ozbiljnije. A ja ne volim samo salatu. Tako da se može reći da sam počeo da treniram samo da bih mogao da nastavim da živim kao pre. I tako sam se, drugi put u životu, navukao na sport pa sada treniram pet, šest puta nedeljno, a na ishranu uopšte ne pazim - što je i bio cilj.

Emisija "Studio" je postigla veliki uspeh i ugostili ste brojne muzičke zvezde. Ljudi komentarišu da je produkcija sjajna, koliko zapravo vremena i truda se uloži u snimanje?

- Da, bila je to potpuno neverovatna sezona! SKY produkcija kao da je organizovala pokaznu vežbu, svojevrstan "showcase", za sve ostale kada je muzički i zabavni program u pitanju. Produkcija emisije je podignuta na potpuno novi nivo za ove prostore - od samog studija, rasvete, posebnih koreografija, heikoptera, scenskih efekata, do potpuno novih aranžmana za svaku pesmu. To je ubedljivo najozbiljniji projekat u tom žanru na ovim prostorima. Za svaku pesmu koju ste videli prvo je neophodno da se napravi novi aranžman sa kojim se slaže umetnik, dakle često i nekoliko varijanti, zatim da se osmisli koreografija za nastup, onda da se u skladu sa koreografijom osmisli i napravi odgovarajuća scenografija i programiraju grafički elementi za najveći video "wall" u zemlji, da ne govorimo o režiji, scenariju, montaži i svemu ostalom što je neophodno da bi se dobio konačan proizvod. I pored tog ogromnog posla atmosfera je sve vreme bila fantastična jer smo svi znali da učestvujemo u kreaciji nečega što nikada ranije nije bilo urađeno.

Prva sezona sa 12 epizoda i 42 gosta je završena. Da li je u planu snimanje druge, ukoliko jeste, da li će doći do nekih promena?

- Još nemam te informacije. Svakako bih voleo da dođe do nastavka i svakako mislim da je potrebno da postoji takva emisija koja muziku predstavlja na potpuno originalan način, a umetnicima daje sva moguća sredstva da prikažu svoj talenat u novom svetlu.

U više navrata ste istakli da je informativa vaša velika ljubav, da li možemo očekivati da vas ponovo gledamo u emisiji informativnog karaktera?

- Živimo u vreme ogromnih promena koje su možda i najviše udarile medije, tako da svaka moja reč može biti smešna već sledećeg meseca - ipak, koliko ja vidim, televizije se bore da zadrže značaj koje su imale tako što jednostavno ignorišu internet. Klasičan advertajzing koji ih hrani više ne postoji ali to još niko nije javno saopštio - čini mi se da se svi u ovoj industriji u suštini ponašaju kao da je 1980. godina samo zato što ne znaju šta dalje pa je inercija jedino rešenje. Informativni program za koji me pitate je posebno izazovan u vremenu kada svaka osoba na planeti ima bukvalno u svojoj ruci bukvalno svaku poslednju vest. Informativni program sada mora otići korak dalje, mora nam ponuditi novo iskustvo - a deo takvog programa bih svakako želeo da budem jer to jeste moja najveća strast.

Kakvi su vam planovi što se karijere tiče ako ih možemo praviti tokom pandemije?

- Još nije jasno da li će se neki od projekata u kojima sam učestvovao nastaviti na jesen. U međuvremenu razvijam nove tv formate i snimam nove pilot emisije u svojoj produkciji. Siguran sam da ćete neke od njih uskoro gledati, a ja lično bih najviše želeo da se dogodi nastavak emisije "Flešbek" koja je prekinuta zbog pandemije.

Jednom prilikom ste rekli da zbog snimanja imate malo slobodnog vremena, kako to malo najradije iskoristite?

- Vreme se svakoga dana mora naći za meditaciju, sport i ljubav - ne nužno tim redom. To su stvari koje vam ozdravljuju um, telo i daju smisao životu, pa sam slobodno vreme uglavnom na to trošio. Ipak, moram vam reći da uopšte nije loše imati premalo sobodnog vremena kada je neki projekat u toku jer vam to izoštrava fokus i pomaže da ga na neki način "živite". Nije ni čudo da sportisti imaju karantine ili pisci svoje sobe za izolaciju a svi mi neke rokove, jer sve to pomaže da se fokusirate samo na jednu stvar i obavite posao najbolje moguće. Samo što u tom slučaju projekat ne sme predugo da traje.

Izvor: PulsOnline.rs
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još