OPISUJE LIČNOST I KARAKTER: Svaki horoskopski znak ima cvet rođenja

Možda to niste znali, ali svaki horoskopski znak ima svoj cvet rođenja. U zavisnosti od toga da li ste romantična Račica, praktična Devica ili strastvena Škorpija, zvezde su vam namenile poseban cvet koji odgovara vašoj ličnosti.

1. Ovan - Lala

Pripadnici ovog vatrenog znaka samopouzdani su i neukrotivi. Prepuni su zarazne energije, uvek spremni da preuzmu poziciju vođe i spremni na avanture umesto hodanja utabanim stazama. Njihov cvet rođenja je lala. Ovnovi cene neočekivane znake pažnje i ako želite da im poklonite buket koji će odgovarati njihovom entuzijazmu i revnosti, odaberite crvene lale.

2. Bik - Ljiljan

Iako se na pomen Bikova uglavnom svi prvo sete njihove tvrdoglavosti, važno je napomenuti da oni u sebi zapravo skrivaju toplu, romantičnu i vrlo osećajnu stranu. Upravo zato im i odgovara njihov cvet rođenja, vrlo romantičan i opojan ljiljan.

3. Blizanci - Ruža

Oni su svestrani, prilagodljivi i imaju bujnu maštu. Blizanci su jedan od najkreativnijih horoskopskih znakova, vrlo društveni i razigrani. Njihov cvet rođenja je ruža, jednako svestrana kao i oni. U zavisnosti od boje, ruže nose razne poruke i poklanjaju se u raznim prilikama, a baš kao i Blizanci, nisu jednodimenzionalne.

4. Rak - Žavornjak

Rakove smatramo najemotivnijim horoskopskim znakom i zato ne čudi što upravo u njihovim redovima nalazimo najviše nepopravljivih romantičara. Oni su osećajni, mirni, strpljivi i u potpunosti posvećeni svojim najmilijima. Takozvani žavornjak je njihov cvet rođenja i smatra se da on simbolizuje otvoreno srce, a upravo je takvo srce Rakova.

5. Lav - Suncokret

Dominantni, snažni, dostojanstveni, samopouzdani - sve to i još mnogo više! Druželjubivi Lavovi sjajno se snalaze kada su u centru pažnje, a zbog svojih kvaliteta lako tamo i dospevaju. Njihov cvet rođenja je suncokret, grandiozan baš poput karateristika Lavova.

6. Devica - Bela rada

Najveće perfekcionistkinje među horoskopskim znacima imaju oko za detalje, fokusirane su i vrlo praktične. Na prvu loptu su malo rezervisane i sramežljive, a krasi ih jednostavnost. Jednostavan i nenametljiv je i njihov cvet rođenja - bela rada.

7. Vaga - Hortenzija

Postoji li iko šarmantniji od Vaga? Ove harizmatične, pravedne, komunikativne i sofisticirane šarmerke jednostavno očaravaju. Vage su personifikacija balansa i harmonije. Takva je i hortenzija. Njena čvrsta drvenasta stabljika i grozd nežnih malih cvetova unose balans između dve suprotnosti.

8. Škorpija - Božur

Moćne Škorpije su na glasu kao jedan od najintenzivnijih znakova. Jako su strastveni, uverljivi, duboko osetljivi i vođeni svojim emocijama. Raskošni božuri su njihov cvet rođenja. Sami po sebi vizualno moćni, odišu luksuzom i romansom pa tako savršeno odražavaju ličnost Škorpije.

9. Strelac - Karanfil

U Strelcu se spaja fizička i intelektualna snaga. Oni su nezavisni, pustolovi, uvek željni novih avantura, puni energije, ambiciozni i optimistični. Njihov cvet rođenja su karanfili, koji se smatraju vrlo izdržljivim i dugovečnim cvetom pa zbog toga simbolizuju snagu i izdržljivost Strelaca.

10. Jarac - Afrička ljubičica

Dobri stari Jarčevi pripadaju grupi stabilnijih i ozbiljnijih horoskopskih znakova. Odgovorni i pouzdani, s obe noge stoje čvrsto na zemlji. Afrička ljubičica koja simbolizuje vernost njihov je cvet rođenja, idealan za taj verni i odani znak.

11. Vodolija - Orhideja

Najveći pustolovi Zodijaka - nezavisni, iskreni i odani. Vodolija kroz život ide vođena svojom intuicijom, a duhovnost im je jako važna. Za njih se često kaže da su baš posebni, kao i njihov cvet rođenja, graciozna i unikatna orhideja.

12. Ribe - Alstromerija

Saosećajne sanjarke Ribe uvek dopuštaju svojim emocijama da nadvladaju razum i intelekt. Ribe vodi njihovo veliko otvoreno srce. Pripadnice ovog znaka eterične su i nežne, poput svog cveta rođenja, predivne alstromerije.

Izvor: Prva.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još