UNICEF-ova škola roditeljstva: Vebinar "Kako se razvija mozak Vaše bebe"

UNICEF u Srbiji nastavlja, u okviru svoje onlajn škole roditeljstva, sa serijalom vebinara i onlajn razgovora sa roditeljima o ključnim temama roditeljstva i odrastanja malog deteta. Drugi po redu vebinar za roditelje na temu „Kako se razvija mozak Vaše bebe“ će se održati 30. septembra 2021. godine, s početkom u 18. časova i trajaće 90 minuta. Svi zainteresovani mogu da prate vebinar putem YouTube kanala i Fejsbuk stranice UNICEF Srbija.

Učesnici su:

  • Gordana Vukićević, Vukova mama, autorka Instagram bloga ~Vukova Zvončica~ iz Beograda,
  • Dr Mirjana Đorđević, vanredna profesorka Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu,
  • Dr Nenad Rudić, dečiji psihijatar.

Vebinar je posvećen roditeljima male dece, a razgovor sa stručnjacima i iskusnim roditeljima pomoći će im da razumeju tajne ranog ravoja, posebno u prve tri godine života (prvih 1.000 dana) i kako mogu da pozitivno utiču na zdravlje, razvoj govora, emocionalnu i socijalnu inteligenciju svoje dece.

Teme koje će se obraditi su:

  • način na koji okruženje oblikuje razvoj mozga deteta, kako veza i odnos sa roditeljima u najranijem detinjstvu ostavljaju trag za ceo život;
  • igra kao značajan saveznik u podsticanju razvoja mozga deteta posebno kada razvoj teče drugačije;
  • načini gradnje i čuvanja roditeljske snage, odnosno načini na koje svaki roditelj može da bude na visini svog najvažnijeg životnog zadatka.

Školu roditeljstva pokrenuo je UNICEF u okviru program Podsticajno roditeljstvo kroz igru u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz podršku LEGO fondacije.

Jedno od osnovnih polazišta ovog programa jeste da je osnažen i podržan roditelj najvažniji oslonac za zdravlje, optimalan razvoj i uspeh deteta. Kako bi se odgovorilo na izazove pandemije COVID-19, u fokus je smeštena briga o mentalnom zdravlju i emocionalnoj dobrobiti roditelja i dece. Poseban naglasak je na moći zajedničke igre, kao i sposobnosti roditelja da prepoznaju i senzitivno odgovaraju na potrebe dece, stvarajući prilike za učenje, istraživanje i ostvarivanje punih potencijala deteta.

Na vebinaru će biti obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

Svoje učešće na vebinaru možete prijaviti putem sledećeg linka za registraciju: https://bit.ly/UNICEF_SkolaRoditeljstva_2

UNICEF radi u nekim od najrizičnijih mesta na svetu, kako bi dosegao do najugroženije dece. U više od 190 zemalja i teritorija radimo za svako dete, svuda, kako bismo izgradili bolji svet za sve. Za više informacija o UNICEF-u i njegovom radu, posetite: www.unicef.org/serbia

Pogledajte još