Vikend u znaku karnevala: Počinje Veliki dečiji karneval

Na radost sve dece i onih koji se tako osećaju, danas u parku Tašmajdan počinje Veliki dečiji karneval. Manifestacija se održava u saradnji sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF) i Gradskom opštinom Palilula, a u organizaciji udruženja Kultur Šok. Programi će biti organizovani tokom celog vikenda, tačnije svakog dana od 11:00 do 18:00 h, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Veliki dečiji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i maskote omiljenih dečijih junaka, dok najmlađe posetice očekuje i osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja ali i svima omiljeno oslikavanje lica.

Najmlađe očekuje i dobar provod u velikom zabavnom gradu ali i zona za jahanje konja gde će moći da se upoznaju sa ovim plemenitim životinjama i osete čari konjičkog sporta.

Manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja likovne umetnosti kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja društvene odgovornosti i solidarnosti kod dece.

Zato je u saradnji sa svim osnovnim školama sa opštine Palilula i ove godine sprovedena sjajna društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u okviru likovnog konkursa na temu „Moj srećni trenutak“ kako bi time pomogli nekim od svojih drugara kojima je pomoć neophodna.

Crteži osnovaca koje budu najkreativniji, biće izloženi na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva. Najčeće predstavnici škole koja odnese pobedu na takmičenju, odluče da pomognu nekom od socijalno ugroženih drugara iz školske klupe.

U okviru programa promovisaće se i mladi talenti sa opštine Palilula čiji će se nastupi uvrstili u program manifestacije. Ova inicijativa uključuje i niže i više razrede osnovnih škola, a promovisaće se uglavnom kultura i izvođačke umetnosti kao što su ples, gluma i muzika. U okviru ove inicijaive na festivalskoj bini će nastupiti mladi talenti i time predstavili sebe, svoj dosadašnji postignuti uspeh i svoju školu u najboljem svetlu.

Maska nije obavezna ali je dobrodošla. Svi koji budu želeli da doprinesu stvaranju pravog karnevalskog duha na Tašmajdanu, više su nego dobrodošli da se kostimiraju i priključe ostalim kostimiranim junacima i gostima u defileu pod maskama koji će obići čitav prostor Tašmajdanskog parka.

Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.