Kompanija Isomat završila izgradnju fabrike u Šimanovcima

BEOGRAD, 16. aprila 2011. (Beta) - Grčka kompanija za proizvodnju gradjevinske hemije i gotovih materijala "Isomat" završila je izgradnju fabrike u Šimanovcima u koju je investirala više od osam miliona evra.

Direktor "Isomat Srbija" Spiridon Vlahos kazao je agenciji Beta da je u fabrici trenutno zaposleno 32 radnika, a u planu je angažovanje još osam radnika.

"Kapacitet proizvodnje fabrike u Srbiji je 200 tona praškova i više od 50 tona tečnosti na dan, a spremni smo i da povećamo postojeće kapacitete, jer očekujemo dalji rast gradjevinskog sektora", kazao je on.

Prema rečima Vlahosa, "Isomat" planira da u 2011. godini ima promet od 3,5 miliona evra, a sledeće godine oko šet miliona evra. "Veoma smo zadovoljni kako sada stvari stoje na tržištu i očekujemo da do 2014. godine budemo medju tri vodeće firme u ovoj oblasti u jugoistočnoj Evropi", kazao je direktor Isomat Srbija.

On je dodao da Isomat trenutno izvozi proizvode u Rusiju, Ukrajnu, Švetsku, Kipar, Tursku, Albaniju, Madjarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i u Makedoniju.

Pogledajte još