Nagrada direktorki Univerzitetske biblioteke

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Nagrada "Đura Daničić", koja se dodeljuje za celokupan doprinos pojedinaca razvoju bibliotekarstva i kulture Srbije, uručena je u ponedeljak direktorki Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" Steli Filipi Matutinović, na svečanosti koja je održana ispred spomenika tom srpskom piscu na Kalemegdanu.

Nagradu "Đura Daničić" od 2009. godine dodeljuje Zajednica matičnih biblioteka, svake godine na dan rodjenja tog znamenitog pisca, filologa, prevodioca, kulturnog radnika i upravnika Narodne biblioteke Srbije.

Nagradu je uručila predsednica žirija i dobitnica prošlogodišnjeg priznanja "Đura Daničić" Vesna Injac Malbaša, koja je istakla da je Stele Filipi Matutinović učinila puno za unapređenje bibliotekarstva u Srbiji.

Prema njeniom rečima, Stela Filipi Matutinović koja je i potpredsednica Zajednice biblioteka Univerziteta Srbije i član redakcija uglednih domaćih stručnih časopisa na uzoran način zadovoljava sve propozicije i uslove predviđene pravilnikom nagrade "Đura Daničić".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.