Partizan želi petu titulu!

LJUBLJANA, 18. april 2011. (FoNet) - Sutra u Ljubljani počinje završni turnir regionalne košarkašne NLB lige, na kome će beograski Partizan pokušati da trijumfuje petu godinu zaredom.

"Zbog četiri titule zaredom i prvog mesta u ligaškom delu takmičenja moramo da preuzmemo ulogu favorita, mada je sigurno da takav status može da ima i Olimpija, koja je evroligaš, a igraće pred svojim navijačima", rekao je kapiten Partizana Petar Božić.

Košarkaši Budućnosti najavljuju veliku borbu protiv branioca titule i kažu da u sutrašnji duel ulaze potpuno rasterećeno.

"Svi priznajemo da je Partizan apsolutni favorit, ali treba imati na umu da će oni biti pod pritiskom, jer brane titulu, a mi smo već ostvarili ogroman uspeh plasmanom na fajnal for. Pokušaćemo da odigramo agresivno u odbrani svih 40 minuta, da zaustavimo njihove kontre i skok i da, ako nam se ukaže šansa, pokušamo da napravimo još jedno iznenađenje", rekao je prvotimac Budućnosti Marko Simonović.

U hotelu u centru u kojem su smešteni igrači i novinari nalazi se i dosta poznatih gostiju iz sveta košarke, među kojima je i bivši trener crno-belih Duško Vujošević, kao i funkcioner Hemofarma Marko Ivanović.

Organizatori turnira juče su saopštili da je prodato 9.000 ulaznica, a očekuje se da nova hala Stožice danas bude puna. Cene kompleta karata koštaju od 20 do 100 evra.

Prva polufinalna utakmica Partizan -Budućnost igra se od 18.15, a u drugom polufinalue od 20.45 sastaju se Olimpija i Krka. Finale je na programu u četvrtak.

Pogledajte još