Balet Akademije Teatra milanske skale u Beogradu

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Akademija Teatra milanske skale počeće u septembru baletsko obučavanje učenika baletskih škola iz Srbije, saopšteno je u sredu u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu uz napomenu da će program trajati devet meseci.

Direktorka Beogradskog festivala igre i predstavnica Nacionalnog fonda za igru Aja Jung rekla je na konferenciji za novinare da baletski program, podrazumeva dve klase učenika različite starosne dobi.

"Prvu klasu će činiti učenici klasičnog baleta, uzrasta od devet do 11 godina, a drugu klasu će činiti deca od pet do devet godina, sa kojima će se raditi priprema za baletsku igru", rekla je ona.

Prema njenim rečima, reč je o procesu formiranja profesionalnih baletskih igrača, kao i približavanja deci sveta igre i muzike putem ritmičkih aktivnosti, a baletski program Akademije Teatra milanske skale će trajati deset meseci i funkcionisaće kao ogranak baletske škole pri toj akademiji.

Aja Jung je dodala da je cilj Nacionalne fondacije za igru osmišljavanje strategije obučavanja baletskih umetnika ali i edukacija same publike.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.