Naprednjaci ispred RTS-a

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je u sredu uveče tokom protesta SNS ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu, da se u Srbiji "vodi monstruozna i brutalna kampanja" protiv lidera naprednjaka Tomislava Nikolića koji pet dana štrajkuje gladju i žedji.

Zamenik predsednika SNS je naveo da je Nikolić "pokazao koliko voli Srbiju" i pozvao ga da još jednom razmisli o svom štrajku, jer bez njega SNS ne može da pobedi vladajuću koaliciju.

Na skupu je govorio i lider Nove Srbije Velimir Ilić koji je RTS nazvao "zgradom laži" i pozvao tu kuću da prenosi istinu. Govorili su i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, predstavnica Pokreta snaga Srbije Milanka Karić i drugi funkcioneri koalicije okupljene oko SNS.

Protest, na kojem je, prema policijskim procenama bilo nekoliko hiljada ljudi, završen je pozivom Aleksandra Vučića da se razidju u miru i bez incidenata.

Zgradu RTS-a obezbedjivale su jake policijske snage, a izmedju policajaca i demonstranata bilo je i brojno obezbedjenje SNS.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.