Selektor Ivković radi volonterski

BEOGRAD, 21. aprila 2011. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je u četvrtak da će volonterski raditi taj posao objasnivši da mu je "nelagodno" zbog svega što se dešavalo.

Ivkovi je u februaru objavio da "ne može" da radi u tadašnjim uslovima, a danas je pojasnio da to nije značilo da je podneo ostavku. Sada je kazao da je iz nekoliko razloga odlučio da nastavi kao volonter.

Sa novinarima je razgovarao u društvu novog predsednika saveza Dragana Đilasa i novih potpredsednika, Dejana Bodiroge i Dejana Tomaševića.

"Drago mi je da sam ovde u ovom jakom košarkaškom sastavu i drago mi je da se nastavlja ciklus, ali mi je stvarno nelagodno", rekao je Ivković.

Razlog za nelagodu bili su komentari nekih ljudi iz košarke da Ivkovićev odlazak pokazuje nedostatak patriotizma i da je izazvan
nedostatkom novca. Selektor je kazao da je kada je prihvatao prvi put taj posao odbio klupski ugovor od milion evra godišnje.

"Ja nisam zvanično podnosio ostavku, samo sam rekao da ne mogu da nastavljam pod tim uslovima...Ne znam kako niko nije primetio u julu prošle godine da nisam više selektor, kada je prekinut ugovor. Ali, tada sam ostao do kraja svetskog prvenstva", rekao je Ivković.

"Zbog svega što se dešavalo, a zato što mi je bio izuzetno veliki napor da se dogovaram sa ovim ljudima oko uslova, odlučio sam da radim kao volonter. U ovom periodu, da bih pomogao svojim prijateljima, radiću kao volonter", rekao je Ivković.

Jedan od najvećih problema za prošlo rukovodstvo saveza bio je novac. Đilas je danas novinarima rekao da se nada da će se sva zaostala dugovanja isplatiti do početka priprema za EP, za dva meseca.

"Treba nam Duda, ne samo zbog seniora, već zbog pravljenja igrača, što nam je najvažnije. Obećali smo da ćemo srediti dugovanja, koja sada iznose oko 100 miliona dinara, a najveći deo toga odlazi na premije i plate. Nadam se da ćemo to podmiriti do početka priprema", rekao je Đilas.

Selektor i predsednik saveza najavili su i mogućnost uvođenja kodeksa ponašanja.

Đilas je kazao i da će se KSS kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.