Predivan narandžasti Pebl U6

Ovaj model je preklopni telefon, oblih ivica, težak 111,5 g zajedno sa SIM karticom i dimenzija 88mm x 49mm x 21mm kada je zatvoren. "Pebl" U6, poslednji od "Motorolinih" modela ne nosi najnovije tehničke mogućnosti, kao što je EDGE i WiFi konektivnost, ali je namenjen ljudima koji vole da imaju atraktivan telefon, osobenog izgleda, koga je lako držati u ruci. PEBL U6 je pored narandžaste dostupan i u zelenoj, plavoj, ružičastoj i crnoj boji. S leve strane telefona nalazi se  taster za kontrolu jačine zvuka i smart key a s desne taster za pozivanje glasom. 
S prednje strane se nalazi monohromatski ekran rezolucije 96x32 piksela. Na vrhu telefona se nalazi mini USB port. Kada se rasklopi na raspolaganju je metalna tastatura, svaki od tastera kada se pritisne pravi primetan klik zvuk. 
D−pad kontroler ima izdvojen središnji taster za selekciju, dok se tasteri za web i poruke nalaze sa obe strane d−pada, dva specijalna tastera i taster za meni  nalaze se na vrhu tastature odmah ispod ekrana. Glavni ekran je rezolucije 176x220 piksela, podržava 262k boja, premda ne suviše veliki, veoma je oštar i čitljiv i na direktnom sunčevom svetlu. Kamera telefona podržava VGA (640x480) rezoluciju, dobro funkcioniše balans bele boje pa boje na fotografiji ostaju verne. Kamerom se mogu snimati 3GP video snimci u trajanju od 15 sekundi (oko 256KB veličine), sa ili bez zvuka. Ne podržava stereo zvuk i nije opremljen aplikacijama za muziku. Podržava polifone i HiFi tonove za pozivni ton.

Korisnički interfejs je isti kao kod modela RAZR V3, V710, SLVR L7, i ROKR E1, konzistentan je i poznat većini korisnika mobilnih telefona. U glavni meni može da se uđe pritiskom na centralni d−pad taster ili taster namenjen isključivo za ulazak u meni. Pogled na glavni meni može da bude ili kao mreža 3x3 ikonice ili kao lista, a navigacija kroz meni može da bude veoma brza pomoću d−pada. Prijem na mrežama 850/1900MHz, preko unutrašnje antene je veoma dobar, s veoma dobrim zvukom. U telefonskom imeniku je moguće držati više telefonskih brojeva i e−mail adresa za jedan kontakt a može da pamti datume rođendana kao i adrese. Pozivanje glasom je omogućeno preko Voice Suite sistema, koji se može koristiti i za aktiviranje kamere, pristup glasovnoj pošti.

PEBL U6 je četiri−bend GSM/GPRS telefon, nedostatk EDGE konektivnosti nije velika mana. Bluetooth podrška dobro funkcioniše. Mini USB port može da služi za povezivanje s računarom, mada je bolje posedovati Bluetooth adapter i konektovati se sa računarom preko Bluetooth konekcije. SMS i MMS sistem je standardan, korišćenjem brzih tekst šablona moguće je brzo ubacivanje blokova teksta u SMS ili MMS poruku, kao i slika, zvukova, video-klipova. Nema podrški za e-mail. Od aplikacija snabdeven je kalendarom, budilnikom i kalkulatorom. Podržava Java bazirane igrice a dolazi s preinstaliranom punom verzijom Skipping Stones igrice. Iako Motoroli PEBL U6 nema neke od najsavremenijih funkcija savremenih telefona osvaja pristupačnom cenom i jedinstvenim dizajnom. Ukoliko vas zanima telefon koji lepo izgleda, ima podršku za glasovne komande, Bluetooth - onda je ovaj telefon za preporuku. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.