Predivan narandžasti Pebl U6

Ovaj model je preklopni telefon, oblih ivica, težak 111,5 g zajedno sa SIM karticom i dimenzija 88mm x 49mm x 21mm kada je zatvoren. “Pebl” U6, poslednji od “Motorolinih” modela ne nosi najnovije tehničke mogućnosti, kao što je EDGE i WiFi konektivnost, ali je namenjen ljudima koji vole da imaju atraktivan telefon, osobenog izgleda, koga je lako držati u ruci. PEBL U6 je pored narandžaste dostupan i u zelenoj, plavoj, ružičastoj i crnoj boji. S leve strane telefona nalazi se  taster za kontrolu jačine zvuka i smart key a s desne taster za pozivanje glasom. 
S prednje strane se nalazi monohromatski ekran rezolucije 96×32 piksela. Na vrhu telefona se nalazi mini USB port. Kada se rasklopi na raspolaganju je metalna tastatura, svaki od tastera kada se pritisne pravi primetan klik zvuk. 
D−pad kontroler ima izdvojen središnji taster za selekciju, dok se tasteri za web i poruke nalaze sa obe strane d−pada, dva specijalna tastera i taster za meni  nalaze se na vrhu tastature odmah ispod ekrana. Glavni ekran je rezolucije 176×220 piksela, podržava 262k boja, premda ne suviše veliki, veoma je oštar i čitljiv i na direktnom sunčevom svetlu. Kamera telefona podržava VGA (640×480) rezoluciju, dobro funkcioniše balans bele boje pa boje na fotografiji ostaju verne. Kamerom se mogu snimati 3GP video snimci u trajanju od 15 sekundi (oko 256KB veličine), sa ili bez zvuka. Ne podržava stereo zvuk i nije opremljen aplikacijama za muziku. Podržava polifone i HiFi tonove za pozivni ton.

Korisnički interfejs je isti kao kod modela RAZR V3, V710, SLVR L7, i ROKR E1, konzistentan je i poznat većini korisnika mobilnih telefona. U glavni meni može da se uđe pritiskom na centralni d−pad taster ili taster namenjen isključivo za ulazak u meni. Pogled na glavni meni može da bude ili kao mreža 3×3 ikonice ili kao lista, a navigacija kroz meni može da bude veoma brza pomoću d−pada. Prijem na mrežama 850/1900MHz, preko unutrašnje antene je veoma dobar, s veoma dobrim zvukom. U telefonskom imeniku je moguće držati više telefonskih brojeva i e−mail adresa za jedan kontakt a može da pamti datume rođendana kao i adrese. Pozivanje glasom je omogućeno preko Voice Suite sistema, koji se može koristiti i za aktiviranje kamere, pristup glasovnoj pošti.

PEBL U6 je četiri−bend GSM/GPRS telefon, nedostatk EDGE konektivnosti nije velika mana. Bluetooth podrška dobro funkcioniše. Mini USB port može da služi za povezivanje s računarom, mada je bolje posedovati Bluetooth adapter i konektovati se sa računarom preko Bluetooth konekcije. SMS i MMS sistem je standardan, korišćenjem brzih tekst šablona moguće je brzo ubacivanje blokova teksta u SMS ili MMS poruku, kao i slika, zvukova, video-klipova. Nema podrški za e-mail. Od aplikacija snabdeven je kalendarom, budilnikom i kalkulatorom. Podržava Java bazirane igrice a dolazi s preinstaliranom punom verzijom Skipping Stones igrice. Iako Motoroli PEBL U6 nema neke od najsavremenijih funkcija savremenih telefona osvaja pristupačnom cenom i jedinstvenim dizajnom. Ukoliko vas zanima telefon koji lepo izgleda, ima podršku za glasovne komande, Bluetooth – onda je ovaj telefon za preporuku. (“Pregled”)

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.