Supernatural u Botaničkoj Bašti

Druženje, zabava, uživanje u prirodi, ali i edukacija o okruženju i ove godine su bili glavni aduti Supernatural festivala. Ovog puta u Botaničkoj bašti.

Ono što je primetno ove godine jeste mnogo kreativnih sadržaja, radionica, zabave i učenja kroz igru za mališane. Sunčani dan do popodneva, bio je posvećen njima i njihovim roditeljima. Pravljene skulptura od konzervi, bojenje i šaranje lica, igranje i uživanje u prirodi bile su njihove aktivnosti.

Na svakom koraku bile su poruke koje su nas podsećale na reciklažu i brigu o prirodi. „Da li znate da je Dunav druga najduža reka u Evropi?“, „Štedite vodu“, „Ovih 300 kesa potrošiš za 6 meseci, a prosečno ih koristiš 20 minuta“, bile su neke od poruka.

Zanimljiv je bio i nastup Ramba Amadeusa, u delu programa namenjenom deci, i to s KUD Vinčanci, koji se trudi da oživi zvukove i muzičku atmosferu kakva je postojala pre 7.500 godina u neolitskom naselju u Vinči...


Neki su đuskali, drugi se izležavali na velikim lejzi begovima, zaklonjeni od sunca i vrućine. Indijansko darma salo, eko-sajam i zelena pijaca posebno su privlačili pažnju. Svi su uživali uz melodije DJ Tijane T i grupe „Sars“, koji su aktuelni, između ostalog, i zbog novog albuma „Perspektiva”, koji može besplatno da se preuzme sa sajta MTV-a.


Kasnije su se okupili i stariji. Đuskalo se i pevalo uz legendarnog dubrovačkog kantautora i šansonjera Ibrice Jusića, koji ove godine proslavlja 45 godina na sceni. Jedan je od prvih ex-YU pevača koji je snimio LP ploču, a njegova muzika predstavlja mešavinu italijanskog, francuskog, hrvatskog i bosanskog uticaja.

I ljubitelji džeza i klasike imali su šta da čuju. Odličan nastup imali su italijanski gitarista Nikola Konte i kompozitor Aleksandar Simić.

Do sledeće godine, čuvajte i brinite o prirodi, i uživajte u njoj.

Tekst: N.D.
Foto i video: Mirjana Ristić Damjanović

Pogledajte još