MEJKAP EKSPERTI OTKRIVAJU: Koja je razlika između bronzera i rumenila?

Šminkeri smatraju da šminka nije potpuna bez bar jednog bronzera i jednog rumenila. Bez obzira da li više volite prirodniji izgled ili glamur, šminkeri ih obično nazivaju savršenim sredstvom za postizanje zdravog tena.

Koje su zapravo prave razlike između bronzera i rumenila? Zašto koristiti jedno preko drugog? Da li bi zaista trebalo da ih koristimo zajedno?

Glavna tačka razlike između ova dva proizvoda za šminkanje je u tome što bronzer dodaje sjaj, dok rumenilo dodaje boju. Bronzer postiže da koža izgleda zdravije, dodaje toplinu licu i definiciju. Rumenilo, sa druge strane, znači dodavanje prirodnog rumenila vašim obrazima. Odnosno daje im koncentrisanu boju.

Glavna razlika između bronzera i rumenila je način na koji se nanose

Bronzer i rumenilo se takođe razlikuju u pogledu primene. Kada je u pitanju nanošenje bronzera, za početak vam je potrebna mekana četkica, kako biste izbegli da se pigment zalepi za nju. Drugi ključ je da ga nanesete samo na delove lica koje bi i samo sunce obasjalo. Rumenilo stavljate na jabučice obraza koje ćete najlakše naći tako što ćete da se nasmejete. Zatim, vraćate rumenilo ka vrhu da biste stvorili efekat podizanja.

Ako želite da ih nosite zajedno, šminkeri predlažu da počnete sa bronzerom, pa stavite rumenilo i onda hajlajter ako želite.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još