Šalke napada Mančester junajted

BEOGRAD, 25. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Šalkea ugostiće u Gelzerkinhenu Mančester junajted u prvom meču polufinala Lige
šampiona, a treneri oba tima rekli su da s nestrpljenjem očekuju početak utakmice.

"Nećemo igrati na 0:0. Želimo da pobedimo u ovoj utakmici I igraćemo kao protiv Intera pre dve nedelje", rekao je trener Šalkea Ralf Rangnik za engleski list San.

Njegov kolega sa klupe Mančester junajteda Aleks Ferguson istakao je da uživa u ovakvim mečevima.

"Obožavam kada se sezona približi kraju i svaka utakmica je od ogromne važnosti. Sve se dešava brzo i bez prava na grešku, a
verujem da ćemo na kraju biti zadovoljni", rekao je Ferguson engleskim medijima.

Najbolji strelac Lige šampiona, sa 71 golom, je napadač Šalkea Raul Gonzales. On je tri puta u karijeri osvojio ovo takmičenje, igrajući za Real Madrid.

"Sanjam o tome da pobedimo Mančester junajted, a potom da se u finalu sastanemo sa Realom", rekao je Raul.

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić kazao je da to što njegov tim ima ulogu favorita ne znači mnogo.

"Šalke je postigao pet golova u Milanu, protiv Intera. To mora da se poštuje. Nijedan tim koji dođe do polufinala Lige šampiona nije za potcenjivanje", ocenio je Vidić.

Šalke je u četvrtfinalu eliminisao aktuelnog evropskog prvaka Inter, ukupnim rezultatom 7:3, dok je Mančester junajted bio bolji od Čelsija sa 1:0 i 2:1.

Drugi par polufinala Lige šampiona čine španski klubovi Real Madrid i Barselona. Oni će prvi meč igrati sutra u Madridu.

Revanš meč između Junajteda i Šalkea igraće se 4. maja.

Pogledajte još