Đoković: Mnogo sam jak!

BEOGRAD, 25. aprila 2011. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da ove sezone igra bolje nego ikada jer je psihički mnogo stabilniji i spremniji u duelima protiv najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Sazreo sam kao igrač i kao osoba. Prethodnih pet godina sam igrao tenis na visokom nivou i prošao sam svašta, a imao sam i dosta oscilacija. Ranije nisam uspevao psihički da izdržim protiv Nadala i Federera. Sada imam psihološku stabilnost i odličan tim iza sebe", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On će, posle tronedeljne pauze, igrati na Otvorenom prvenstvu Srbije u sportskom centru Milan Gale Muškatirović. Đoković je na ovaj turnir došao sa nizom od 24 pobede.

"Ne razmišljam o rekordu, to nije prioritet, iako sam srećan zbog ovog niza. Moja ambicija je da ove sezone osvojim još jedan gren slem turniru i da budem kandidat za prvo mesto na rang listi", kazao je on.

Đoković je rekao da će pokušati da prekine dominaciju Španca Nadala na terenima na šljaci.

"Gledao sam neke mečeve uživo u Monaku i jasno je da je Nadal i dalje dominantan na toj podlozi. Ipak, sada imam više vere u sebe kada igram protiv njega. Mogu da pobedim bilo koga", naveo je srpski teniser.

On je rekao da je jedan od uzroka odličnih igara ove sezone to što je uspeo da otkloni problem sa alergijama.

"U prošlosti je bio problem gluten koga ima u hlebu ili picama. On je izazivao alergijske reakcije, a sada toga više nema. Regulisao sam ishranu, malo sam smršao ali sam popravio kretanje na terenu", rekao je Đoković.

Đoković je postavljen za prvo nosioca na turniru u Beogradu, a biće slobodan u prvom kolu.

Otvoreno prvenstvo Srbije igra se za ukupni nagradni fond od 416.650 evra. Pobednik će zaraditi ček na 66.500 evra i osvojiće 250 ATP bodova.

Pogledajte još