Stanojević: Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam!

Video-hit sa "jutjuba" u kom Partizanovi igrači, sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, euforično u svlačionici skaču i pevaju "Kurva umire, kurva gasi se, a vi kukate, dinar prosite - pi*ke ciganske" blago rečeno je zapanjio sportsku javnost.

- Pogrešio sam! Izvinjavam se najiskrenije svima onima koji su videli snimak mog postupka u svlačionici posle večitog derbija. Verujte mi, nisam želeo bilo koga da uvredim. Jednostavno, mlad sam čovek, svestan sam greške koju sam napravio. Ipak sam ja trener Partizana, a baš iz tog razloga nema opravdanja, iako su me ponele emocije - pokajao se za naš list Aleksandar Stanojević, koji se i pored svega poneo profesionalno i pristao na razgovor.

Na naše pitanje da li je bio svestan da ga u trenutku pevanja sporne navijačke pesme u svlačionici neko snima, Stanojević je rekao:
- Nisam razmišljao u tom trenutku o takvim stvarima. Iz mene su izbijale emocije usled svega što se dešavalo u poslednje vreme. Čini mi se da su protivnik i veći deo javnosti omalovažavali i minimizirali sve što smo postigli mukotrpnim radom.

 U svakom slučaju, svestan sam da sam se ružno poneo. Ja sam dete Partizana i moje okruženje dobro zna koliko volim klub. Nema potrebe da se bilo kome dokazujem na taj način, niti sam imao nameru bilo kome da se dodvoravam.

U Evropi šamaraju po džepu

Za sličnu situaciju u Francuskoj, tamošnji savez je momentalno pokrenuo istragu protiv igrača Marselja Taje Taiva, koji je posle trijumfa u subotnjem finalu domaćeg Kupa nad Montpeljeom (1:0) sa navijačima pevao uvredljive pesme na račun kluba iz Pariza. Pre nekoliko nedelja, kažnjen je i Mihael Balak sa 8.000 evra jer je pevao "Keln je s*anje", nakon trijumfa Leverkuzena nad Šalkeom (2:0).

Branislav Delić, komesar zajednice superligaša, o Stanojevićevom postupku: Džaba mu izvinjenje, BIĆE KAŽNJEN!

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Nenad Vuković pokrenuo je juče postupak protiv trenera Partizana Aleksandra Stanojevića zbog nesportskog ponašanja tokom meča i konstantnih prigovora na račun glavnog sudije!

Prema rečima komesara za takmičenje Branislava Delića, velika je verovatnoća da će prilikom izricanja kazne mladom treneru crno-belih disciplinski organi uzeti u obzir i uvrede na račun rivala, koje je izrekao po završetku večitog derbija, kada je skandirao pogrdnu pesmu na račun Zvezde („Kurva umire...“).

- Postoje ozbiljne indicije da se Stanojević nije ponašao u skladu sa propisima i da je tokom meča vređao i službena lica i aktere derbija, kao i da je nebrojeno puta napustio restriktivni prostor. Ukoliko sve to bude utvrđeno, očekuje ga novčana kazna, odnosno suspenzija za nesportsko ponašanje - otkriva Delić u razgovoru za „Alo!“.

Da li činjenica da se Stanojević izvinio svima za uvrede na račun Zvezde može da mu bude olakšavajuća okolnost?

- Apsolutno ne! Ne postoji u ovom slučaju olakšavajuća okolnost, jer trener crno-belih mora da bude primer i igračima i javnosti kako treba da se ponaša. Takođe, moram da pohvalim ponašanje njegovog kolege Roberta Prosinečkog, koji nijednom u prethodna tri derbija, koliko je na klupi Zvezde, nije napravio eksces
- zaključuje Brana Delić, prvi operativac Zajednice superligaša.

Bjeković: Neprimereno!

Još pre nego što se juče oglasio Aleksandar Stanojević, od trenera Partizana je izvinjenje javnosti zatražio Nenad Bjeković, bivši čelnik crno-belih.

- Zaista ne mogu da opravdam takvo ponašanje. U moje vreme tako nešto ne bi moglo da prođe. OK, shvatam da je došlo do izliva emocija posle velike pobede, ali neprihvatljivo je da igrači i članovi stručnog štaba pevaju uvredljive pesme na račun Crvene zvezde. Mislim da bi u narednim danima trebalo da se izvine i da će to na kraju i uraditi - smatra Bjeković.

Stamenković kažnjen zbog pesme "Čije dete nosiš, Bojana?!"

Da se igrači često ponašaju kao navijači, imali smo prilike da vidimo na „Marakani“, kada je golman Crvene zvezde Saša Stamenković tokom prijateljskog meča sa Zenitom vodio navijanje na Severu, a u trenutku kada se popeo na šipku krenulo je skandiranje: "Stameni je je*o Bojanu" i "Čije dete nosiš, Bojana?", namenjeno trudnoj supruzi golmana Partizana Vlade Stojkovića.

Treba istaći i da je Stamenkovića posle tog poteza prekorio trener Prosinečki, koji poslednjih nedelja šansu na golu ukazuje Bobanu Bajkoviću.

Izvor: www.alo.rs

Pogledajte još