Evandro namerno povređen u derbiju!

BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Fudbaler Crvene Zvezde Evandro zadobio je u minulom večitom derbiju težu povredu mišića lista i zbog nje će biti van terena do mesec dana.

Prema rečima sportskog direktora crveno-belih Ivana Adžića, klupski medicinski tim je konstatovao da Brazilac ima naprsnuće na mišiću dugačko sedam santimetara.

"Tokom dana će biti urađeni dodatni medicinski pregledi i određena terapija, a naš lekarski tim će pokušati da učini sve da period
oporavka 'Maestra' skrati - ne ugrožavajući njegovo zdravlje", rekao je Adžić za zvanični sajt kluba.

Prema njegovim rečima, kreator igre tima sa "Marakane" je namerno povređen na početku nedavnog derbija, u kome je Partizan pobedio rezultatom 1:0 i ponovo ostao sam na prvom mestu na tabeli, šest kola pre kraja.

"Od prvog minuta derbija bila je jasna namera igrača Partizana da ga grubim i divljački startovima izbace iz igre. U prvih 15 minuta igre Evandro je bio meta čak četiri varvarska starta, a sudija je sankcionisao tek peti - žutim kartonom", kazao je Adžić.

Sportski direktor Crvene Zvezde optužio je arbitra Slobodana Veselinovića da nije zaštitio vezistu crveno-belih i izražio čudenje činjenicom da se sudijska organizacija i Fudbalski savez Srbije još nisu oglasili tim povodom.

"Ko vidi Evandrovu nogu - svu u modricama i ranama zna o čemu govorim. Pokušaj da se Evandru ugrozi karijera samo zato što je
majstor govori o tome u šta se pretvorio srpski fudbal. Svuda u svetu se majstori štite a grubijani kažnjavaju", rekao je Adžić i poručio da će Crvena Zvezda sama štititi svoje igrače.

"Pošto niko ne štiti Zvezdine igrače, radićemo to sami. Ako neko misli da Zvezda neće odgovarati na ovakve stvari grdno se vara", poručio je Adžić.

Pogledajte još