Mančester dobio Šalke, Nojer sprečio katastrofu

BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u Gelzerkinhenu ekipu Šalkea sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, i tako došli na korak od trećeg finala u četiri godine u najprestižnijem klupskom takmičenju.

Golove za gostujući klub postigli su Rajan Gigs u 67. i Vejn Runi u 69. minutu, a pobeda Mančestera mogla je da bude još ubedljivija da na golu Šalkea nije stajao odlični Manuel Nojer.

Kapiten nemačkog tima sjajno je branio i već u prvih pet minuta istakao se s tri odlične intervencije nakon šuteva Vejna Runija, Đi Sung Parka i Havijera Ernandesa.

Ernandes je u 14. minutu propustio možda i najbolju šansu za goste u prvom poluvremenu, kada se našao sam ispred Nojera, ali nije uspeo da ga savlada.

Slična situacija viđena je i u 45. minutu, a i tada je Manuel Nojer bio uspešniji od Rajana Gigsa.

Jedinu priliku u prvom delu meča domaći tim je imao u 9. minutu, međutim, Aleksander Baumjohan šutirao je pored gola.

Mančester je nastavio da napada i u drugom poluvremenu, a prvi put Nojer je bio savladan u 51. minutu, ipak, pogodak Havijera Ernandesa poništen je zbog ofsajd pozicije.

U 67. minutu Runi je sjajno primetio da Gigs utrčava kroz sredinu Šalkeove odbrane i preciznim dodavanjem omogućio veteranu iz Velsa da dovede Mančester junajted u vođstvo.

Samo dva minuta kasnije, na sličan način Ernandes je proigrao Runija, koji je uvećao prednost gostiju na 2:0.

Mančester junajted je tokom utakmice uputio čak 17 šuteva, od kojih je deset išlo u okvir gola Šalkea. Na suprotnoj strani, igrači
nemačkog tima samo pet puta su primorali Edvina van der Sara da interveniše.

Revanš meč u Mančesteru igraće se 4. maja.

U drugom polufinalu Lige šampiona sutra će se u Madridu sastati Real i Barselona.

Pogledajte još