Svečano otvaranje "Kule Nebojša" 29. aprila

BEOGRAD, 27. aprila 2011. (Beta) - Predsednici Srbije i Grčke, Boris Tadić i Karolos Papuljas, svečeno će u petak, 29. aprila otvoriti "Kulu Nebojšu", najobimniji i najzahtevniji projekat u oblasti očuvanja i zaštite kulturnog nasleđa u Srbiji.

Otvaranju "Kule Nebojše" na Donjem gradu Beogradske tvrđave prisustvovaće i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ambasador Grčke u Beogradu Dimostenis Stoidis i brojne druge zvanice, saopšteno je iz Uprave grada Beograda.

Radove koji su počeli 2009. godine, pored Beograda i Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava", finansirala je i grčka vlada sa 1,3 miliona evra.

Kako se navodi na sajtu preduzeća "Beogradska tvrđava", projekat revitalizacije, konzervacije i ponovne upotrebe "Kule Nebojše" najobimniji je i najzahtevniji projekat iz oblasti očuvanja i zaštite kulturne baštine ikada rađen u Srbiji.

Stalnu izložbenu postavku na četiri nivoa u "Kuli Nebojši" posetioci će moći da pogledaju svakog dana od 10.00 do 18.00, a cena pojedinačne ulaznice biće 300 dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.