Đoković lako do četvrtfinala

BEOGRAD, 27. april 2011. (FoNet) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije, pošto je u meču drugog kola pobedio Adrijana Ungura iz Rumunije rezultatom 6:2, 6:3, a za ulazak u polufinale u petak će igrati protiv Blaža Kavčića iz Slovenije.

Ovim trijumfom Novak je niz pobeda koji gradi od početka godine povećao na cifru od 25, što je identično Ivanu Lendlu. Na ubedljivom prvom mestu je Amerikanac Džon Mekinro sa 39.

Ulogu apsolutnog favorita u duelu sa 175. teniserom sveta Đoković je opravdao bez većih problema. Iako je meč odigran po gotovo nemogućim uslovima, jer je duvao jak vetar, a povremeno je padala kiša, reprezentativac Srbije je potvrdio klasu i zabeležio 25. uzastopnu pobedu od početka sezone.

Unguru je pružao otpor koliko je mogao i u prvom setu je imao pet prilika za brejk, jednu više nego Đoković, ali je tada dolazila do izražaja razlika u kvalitetu. Srpski teniser je iskoristio tri brejk poena od četiri, a Rumun jedan od pet.

(old_image)

Setovi su, inače, bili gotovo identični. U oba je Đoković vodio 3:0, a Ungur smanjivao na 3:2, ali je to u oba slučaja samo bio sigral Đokoviću da mora da pojača tempo, kako ne bi bez potrebe produžavao meč i bezrazložno trošio snagu.

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu Kavčić je 85. teniser sveta, a danas je u drugom kolu pobedio Rikarda Mela iz Brazila rezultatom 7:5, 6:3. Mladi slovenački teniser u petak će prvi put igrati protiv drugog igrača sveta.

Od srpskih tenisera danas je na teren izlazio i Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Špancem Marselom Granoljersom uspeo da se plasira u polufinale. Njih dvojica su u meču drugog kola pobedili Japanca Keija Nišikorija i Hrvata Lovra Zovka rezultatom 6:2, 6:0.

Pogledajte još