UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Murinja

NION, 28. aprila 2011. (Beta-AP) - Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv trenera Real Madrida
Žozea Murinja zbog "neprimerenih" izjava po završetku polufinalne utakmice Lige šampiona protiv Barselone, u kojoj je njegov tim izgubio sa 0:2.

UEFA nije saopštila za šta je konkretno optužen Murinjo, koji je na konferenciji za novinare posle sinoćnje utakmice nagovestio da evropska kuća fudbala ima trogodišnji plan da pomogne Barseloni da se plasira u finale Lige šampiona.

Takođe, Murinjo je pod istragom i zbog crvenog kartona koji je dobio zbog prigovora nakon što je sudija Volfgang Štark isključio fudbalera Reala Pepea.

Disciplinska komisija UEFA sastaće se 6. maja i razmotriti niz incidenata u kojima su tokom utakmice učestvovali igrači oba kluba.

"Pokrenuli smo postpak zbog izjava koje je gospodin Murinjo dao medijima posle utakmice. Takođe, i Real Madrid je pod istragom zbog toga što su navijači bacali predmete na teren, crvenog kartona Pepea, ali i zbog toga što je jedan navijač posle meča ušao u teren", navodi se u saopštenju.

Takođe UEFA će razmatrati i moguću kaznu za Barselonu, pošto je rezervni golman Hose Pinto dobio crveni karton zbog sukoba sa
igračima i stručnim štabom Reala u poluvremenu utakmice.

Pogledajte još