Troicki izgubio od Granjolersa

BEOGRAD, 28. april 2011. (FoNet) - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije, pošto je u meču drugog kola izgubio od Marsela Granoljersa iz Španije rezultatom 6:2, 6:3.

Iako je bio drugi nosilac na turniru, reprezentativac Srbije je ispao praktično na staru, mada bi verovatno sve bilo drukčije da se polovinom prvog seta nije povredio.

Meč protiv Granoljersa Troicki će dugo pamtiti, jer mu se sigurno nikada nije desilo da od devet gemova u kojima je servirao izgubi čak osam.

Sa 42 odsto osvojenih poena na prvi servis i svega 34 odsto na drugi, Troicki nije mogao da pruži ozbiljniji otpor Granoljersu, koji je, kao i svi španski teniseri, specijalista za igru na šljaci.

Granoljers će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Filipa Volandrija, koji je danas u drugom kolu pobedio Ilju Marčenka iz Ukrajine sa 6:3, 1:6, 6:3.

U preostala tri četvrtfinalna duela sutra će se sastati Felisijano Lopes (Španija) - Albert Montanjes (Španija), Janko Tipsarević - Somdev Devarman (Indija) i Novak Đoković - Blaž Kavčić (Slovenija).

Turnir Srbija open igra se za nagradni fond od 416.650 dolara.

Pogledajte još