Na protest umesto na roštilj!

BEOGRAD, 29. aprila 2011. (Beta) - Sindikati su u petak pozvali radnike da u nedelju, 1. maja, umesto da peku roštilj dodju na protest u centar Beograda i dignu glas protiv pljačkaških privatizacija, malih plata, brutalnog ugrožavanja radničkih prava i tajkunske bahatosti.

"Cela Evropa će 1. maja biti u dimu od suzavca i čuće se krik protiv neoliberalizma. I Srbija će biti u dimu, ali od rošitlja i pečenja. To je apsurdno, bizarno, jer u Srbiji ima mnogo više razloga za proteste, nego u Nemačkoj, Grčkoj, Španiji, Portugalu...", rekao je predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić na konferenciji za novinare u Medija centru.

Protest će, pored tog sindikata, organizovati i Policijski sindikat Srbije i Udruženi sindikat Srbije Sloga.

"Pozivamo radnike i gradjane da sa očiju sklone koprenu samozavaravanja od roštiljskog dima i shvate da neće imati novca da školuju decu, da se leče i da žive, a to će sve moći da rade samo tajkuni, bogati i banditi koje nazivaju kontroverznim biznismenima. Sve je rasprodato, na kraju će nam ostati samo da prodamo sopstvene organe da bi preživeli", rekao je Mrkić.

Mrkić je istakao i da samo socijalni protesti "visokog stila", poput generalnog štrajka, mogu doneti nove promene, a da političari mogu da donesu samo novi dil.

Pogledajte još