Dokumentarac Dovidjenja na internetu

BEOGRAD, 30. aprila 2011. (Beta) - Satirični dokumentarni film Borisa Mitića "Dovidjenja, kako ste?" biće dostupan na internetu od 1. maja u specijalnom "D Š D" (Daj šta daš) izdanju, saopštila je beogradska producentska kuća "Dribbling Pictures".

"D Š D" ili "Daj-Šta-Daš" je originalan format koji podrazumeva besplatno preuzimanje ili gledanje na internetu, uz napomenu da su gledaoci kojima se film dopadne slobodni da uzvrate autoru "bilo čime čega imaju viška u životu (sira, rakije, igračaka, inspiracije, zanata, vremena...)", saopštili su producenti.

Autor filma Boris Mitić, čiji je prvenac "Priti Dajana" (Pretty Dyana) svojevremeno bio jedan od najpresnimavanijih filmova na Balkanu, izjavio je da je neovlašćeno preuzimanje autorskih dela neizbežno i da u odsustvu komercijalne perspektive kakvu-takvu satisfakciju još uvek može da pruži jedino kodeks gledaoca koji poštuje autorsko delo.

"Televizijsko i DVD tržište za dokumentarne filmove kod nas ne postoji, ma koliko oni bili uspešni ili popularni. Umesto da poklonim film bezobraznim televizijama, pokloniću ga narodu, pa kome se svidi može da ne vrati praznu tepsiju. Pitanje je i retoričko, čega imate viška u životu, i hipotetičko, daćete ako hoćete i ako se ikada sretnemo", naveo je Boris Mitić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.